Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Шредера бозбавили посади і включили під санкції, а як же агент Меркель?

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер втратив посаду в німецькому парламенті (Бундестазі) через зв’язки з Росією. Відповідне рішення ухвалив парламентський комітет із бюджету. Також у четвер члени Європарламенту проголосували за включення Шредера та інших колишніх європейських лідерів, які отримують зарплату в російській енергетиці, у списки санкцій ЄС, переда CNN.

А ось The New York Times уточнює, що колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер, лобіст російських енергетичних компаній та особистий друг путіна, втратив свою фінансовану державою посаду екс-канцлера через небажання дистанціюватися від путіна. Бюджетний комітет німецького парламенту ухвалив рішення у четвер.

Комітет, який засідав в закритому режимі, пояснив, що Шредер «більше не виконує жодних постійних зобов’язань, які передбачені його посадою».

Крім щедрої пенсії, всі колишні канцлери в Німеччині отримують кабінет, шофера, начальника штабу та охоронців.

Весь оплачуваний державою персонал Шредера, включаючи його офіс-менеджера і колишнього спічрайтера, який працював з ним 20 років, звільнилися одразу після вторгнення росії через небажання Шредера дистанціюватися від російських інтересів.

Рішення, ухвалене Комітетом в четвер, означає, що нових співробітників не найматимуть. Це не вплине ні на безпеку Шредера, якою займається федеральна поліція, ні на його пенсію.

Місяць тому The New York Times опублікувала інтерв’ю, в якому Шредер захищав свої зв’язки з російськими енергетичними компаніями та путіним. Це єдине інтерв’ю, яке дав Шредер після вторгнення.

Але ще до цього його партія – соціал-демократи – намагалася скинути його – повільний і бюрократичний процес, який міг би зайняти місяці. Так само його рідне місто, Ганновер, розпочало процедуру позбавлення його почесного громадянства, доки він не відмовився від нього добровільно.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На початку березня Шредер вилетів до Москви, де зустрівся з путіним, явно прагнучи зупинити війну. Хоча уряд Німеччини заявив, що заздалегідь не знав про поїздку, він привітав його спробу дипломатії. Проте із зустрічі, схоже, нічого не вийшло, і Андрій Мельник, посол України у Берліні, згодом назвав місію «невдалою».

Також у четвер члени Європарламенту проголосували за включення Шредера та інших колишніх європейських лідерів, які отримують зарплату в російській енергетиці, у майбутні списки санкцій ЄС.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності