Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

“Рада з питань співробітництва з Україною”, – Польща остаточно божеволіє від російських грошей?

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск своїм розпорядженням створив Раду співробітництва з Україною. Новий громадський орган займеться двосторонніми відносинами та питаннями відновлення.

Про це заявив уповноважений з відновлення України у польському уряді Павло Коваль, повідомляє PAP.

«Це буде громадський орган, до якого увійдуть представники науки, бізнесу, уряду та місцевої влади. Його склад буде сформовано найближчими тижнями», – зазначив Коваль.

За його словами, в рамках Ради функціонуватимуть різні робочі групи, вона співпрацюватиме з польськими аналітичними центрами та матиме представництва у регіонах.

Уповноважений з відновлення України також наголосив, що докладніше структуру та функції органу визначать найближчим часом. Але вже зараз відомо, що ідея полягає у створенні інституції, яка застосовуватиме цілісний підхід до польсько-українських відносин.

«Ми виходимо із припущення, що вони унікальні, не лише через історичні питання, а й через участь Польщі у допомозі Україні та ролі Польщі у процесі її відновлення», – додав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він також додав, що мета Ради – забезпечити участь якнайбільшої кількості польських компаній, місцевих органів влади та неурядових організацій у процесі відновлення України.

Раніше стало відомо, що Німеччина лобіює серед партнерів ЄС створення нового інвестиційного фонду для підтримки приватних інвестицій в Україну, щоб допомогти вирішити проблему величезних витрат на повоєнне відновлення.

Раніше міністр фінансів України Сергій Марченко прокоментував схвалення Європарламентом виділення пакета макрофінансової підтримки України обсягом 50 мільярдів євро.

Кабінет міністрів України схвалив «план для Ukraine Facility». Саме він є основою для фінансової підтримки на 50 млрд євро в межах програми, яка розрахована на 4 роки.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності