Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Демократи влаштували судилище над Трампом напередодні виборів

У місті Нью-Йорк у понеділок розпочався судовий процес щодо сімейного бізнесу 45-го президента США Дональда Трампа, Trump Organization, за звинуваченням у шахрайстві та ухиленні від сплати податків. Нагадаємо, що нещодавно Трамп повторно зявив, що знову боротиметься за президентське крісло на виборах 2024 року, а його Республіканська партія за опитуваннями лідирує на виборах, що відбудуться 8 листопада…

Про це повідомляє AFP.

Прокуратура округу Мангеттен звинуватила Trump Organization, якою наразі керують два дорослих сина Трампа, Дональд-молодший і Ерік Трамп, в приховуванні компенсації, яку вона виплатила топменеджерам у період з 2005 по 2021 рік.

Один із них, колишній фінансовий директор Trump Organization Аллен Вайссельберг, уже визнав себе винним за 15 пунктами обвинувачень у податковому шахрайстві та, як очікується, дасть свідчення проти компанії в межах угоди про визнання вини.

Зокрема Вайссельберг визнав, що змовився з Trump Organization для отримання незадекларованих вигод, таких як апартаменти в дорогому районі Мангеттена, розкішні автомобілі для себе й дружини та навчання в приватній школі для онуків.

У разі визнання Trump Organization винною їй загрожує штраф у розмірі понад 1,5 мільйона доларів.

Хоча ім’я Дональда Трампа не згадується у справі, він назвав розслідування проти своєї бізнес-імперії «полюванням на відьом» на тлі прийдешніх проміжних виборів до Конгресу, які відбудуться 8 листопада.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, в США кілька офіцерів поліції, які 6 січня захищали Капітолій під час штурму прихильників колишнього американського президента Дональда Трампа, закінчили життя самогубством. До суїциду вдалися вже четверо правоохоронців.

Серед учасників штурму Капітолію в США знаходився інформатор Федерального бюро розслідувань. Він був впроваджений в ультраправий рух Proud Boys, який приймав участь у штурмі.

Житель Каліфорнії Еван Ньюман, звинувачений у нападі на поліцію під час заворушень 6 січня біля Капітолію, втік зі Сполучених Штатів.

Зазначимо, що переслідування екс-президента США республіканця Трампа його наступником демократом Байденом стало прецидентом в історії США. Чого були варті тільки останні обшуки, влаштовані літом ФБР у всіх маєтках Трампа, буцімто через підозру у “держзраді”, “шпигунстві” і т.ін…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності