Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Україна оцінила позицію Ізраїлю і підтримала притензії Пелестини до нього в ООН

Четвертий комітет Генеральної асамблеї ООН під час голосування 11 листопада схвалив пропозицію Палестини про направлення до Гаазького суду запиту про “тривалу окупацію, заселення та анексію Ізраїлем палестинської території, окупованої з 1967 року”. «За» проголосували 98 країн, у тому числі і Україна. Ще 17 країн висловились проти, а 52 утримались.

Позиція України обурила Ізраїль. Зокрема посол Ізраїлю у Києві Міхаель Бродський заявив, що його країна цим розчарована.

«Підтримка Україною резолюції ООН “Дії Ізраїлю”, що заперечує зв’язок євреїв з Храмовою горою і закликає до консультативного висновку Міжнародного суду, вкрай розчаровує. Підтримка антиізраїльських ініціатив в ООН не сприяє зміцненню довіри між нашими країнами», – йдеться в його заяві в Twitter.

Водночас за останні кілька тижнів це вже друге голосування України за резолюції проти інтересів Ізраїлю.

Згідно з останньою резолюцією,  Міжнародний суд ООН у Гаазі отримав повноваження розглядати юридичні аспекти окупації Ізраїлем спірних територій Юдеї та Самарії. Палестина домагається того, щоб встановлення контролю Ізраїлю над цими територіями було визнане анексією.

Нагадаємо, що Україна тривалий час закликає Ізраїль долучитись до допомоги нашій державі в протистоянняі росії, однак отримує відмови. Стимулом навіть не стало втягування війну Ірану, з яким у Ізраїлю є власний конфлікт.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності