Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Блискуча Порта* і султан нанесли дипломатичну образу США і Байдену

У Туреччині відмовилися прийняти співчуття з приводу теракту в Стамбулі від посольства США та вказали на опосередковану причетність країни до дій терористів.

Про це міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу сказав журналістам у Стамбулі.

“Ми не приймаємо співчуття посольства США, ми їх відкидаємо. Звичайно, слід обговорити наш союз із такою державою, яка годує терористичні регіони, такі як Кобані, звідки є спроби порушити мир Туреччини, у цьому розумінні надсилає гроші від своїх сенаторів”, – сказав міністр.

Сойлу вказав на те, що, якби причетні до теракту не були затримані, то їх сьогодні відправили б у Грецію.

Окрім того, за його словами, виконавицю теракту мали намір ліквідувати, про що вже було надано відповідну вказівку.

Нагадаємо, вчора, у неділю 13 листопада, в центрі Стамбула о 16.20 за місцевим часом (15.20 за київським – ред.) стався вибух, в результаті якого загинуло шестеро людей – четверо на місці вибуху, двоє в лікарні. Поранення отримала 81 людина.

Станом на 12.00 за місцевим часом (11.00 за київським), у лікарнях залишається 26 постраждалих. У реанімації перебуває п’ять людей, 55 людей виписані.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За даними правоохоронців, вказівки про здійснення теракту надходили з Кобані, виконавиця (сирійська курдка, як кажуть турки) прибула в Туреччину з Афріна.

*Блискуча Порта, тур. Babıali, (також Оттоманська Порта, Осяйна Порта, Висока Порта) (від фр. porte, італ. porta — «двері», «ворота») — прийнята в історії дипломатії та міжнародних відносин назва уряду (канцелярія великого візиря та дивана) Османської імперії, що розпалася після Першої світової війни.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності