Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

США хоче задешево відкупитися перед Україною за зраду з ПП2

Палата представників США схвалила законопроєкт про фінансування Держдепартаменту у 2022 році зі збільшенням розміру допомоги Україні і поправкою щодо санкцій проти «Північного потоку-2». У наступному році розмір фінансування збільшать на $28,5 млн.

Про це повідомляє посольство України в США.

У законопроєкті зазначено, що загальна сума коштів, які повинні бути виділені на реалізацію програм допомоги Україні по лінії Державного департаменту, Агентства США з міжнародного розвитку та пов’язаних програм складе не менше $481,5 млн.

$ 125 млн з них будуть виділені на цілі безпеки допомоги Україні за статтею «Міжнародне військове фінансування», що на $10млн більше, ніж у 2021 році.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тепер для вступу в силу законопроєкт повинен бути узгоджений і схвалений сенатом США і підписаний президентом США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Раніше в Білому домі заявили, що відомості про припинення допомоги Україні в сфері безпеки є абсурдними. На даний момент Києву надано в повному обсязі допомогу, запланована Конгресом.

Білий дім дійсно планував передати Україні зброю на 100 млн доларів через концентрацію Росією військ до українських кордонів. Але потім в США вирішили, що ця загроза минула, і поставку заморозили.

Директор Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва анонсувала візит місії МВФ в Україну у вересні. Про таке рішення глава МВФ повідомила після розмови з президентом України Володимиром Зеленським, яку назвала конструктивною.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Віце-президент Єврокомісії Владислав Домбровскіс повідомив, що ЄС готовий повернутися до питання виділення Україні другого траншу кредиту макрофінансової допомоги в вересні.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності