Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Цілий континент ввів заборону на Тік-Ток через загрозу шпигунства

В Австралії заборонять TikTok на урядових пристроях з міркувань безпеки.

Про це повідомляє Reuters.

Прем’єр-міністр Австралії Ентоні Альбанезе погодився на загальнодержавну заборону щодо використання платформи TikTok після того, як Міністерство внутрішніх справ завершило перевірки.

Побоюються, що уряд Китаю може використовувати компанію, що базується в Пекіні, для збору даних користувачів, підриваючи інтереси безпеки Заходу.

Винятки надаватимуться лише у кожному конкретному випадку та за наявності відповідних заходів безпеки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

***
Раніше службовцям Сил оборони Швеції заборонили встановлювати та використовувати соціальну мережу TikTok на робочих телефонах через загрозу китайського шпигунства.

Влада Китаю має доступ до даних користувачів соціальної мережі TikTok, що може використовуватись у цілях шпигунства, повідомив в Twitter спікер палати представників США Кевін Маккарті.

Соціальна мережа TikTok може нести серйозні загрози національній безпеці західних країн.  Керівник відділу кібербезпеки Агентства національної безпеки США Роб Джойс назвав TikTok «китайським троянським конем», який становить довгострокову стратегічну загрозу кібербезпеці.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності