Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

У маленької Литви яйці виявилися більшими ніж в усього ЄС, – литовська блокада Калінінградської області

Литва не пустила на свою територію 43 російські вантажівки, повідомляє BNS.

Частина вантажівок везла вантаж через Білорусь до Калінінграда, інші намагалися в’їхати до Литви з Калінінграда, розповіла представник Митного департаменту Ліна Лаурінайтете-Грігене.

Після того, як у неділю, 10 липня, набула чинності заборона на нові види вантажів у транзиті російських товарів до Калінінграда, за минулу добу через кордон Литва не пропустила 43 вантажівки. Частина з них везла вантаж через Білорусь до анклаву, інші намагалися в’їхати до Литви з Калінінграда.

“Розвернуті та повернуті на російську та українську сторону вантажівки перевозили автозапчастини, ліс та вироби з дерева, меблі, мастильні матеріали, скло, міцні алкогольні напої”, — йдеться у повідомленні митниці.

З 10 липня, після закінчення перехідного періоду п’ятого пакету санкцій ЄС проти Росії, через Литву забороняється перевозити цемент, спирт, дерево, скло, алюміній, вироби з паперу, гіпс та інші товари російського походження.

Нагадаємо, пори супротив Єврокомісії і Урсули фон дер Ляєн Литва розширила заборони на транзит товарів до Калінінграда.

Ще раніше влада Литви заявила, що не погодиться на зелені коридори для транзиту вантажів до російського Калінінграда. Розв’язання проблеми обговорюють з Єврокомісією (ЄК), і це не той випадок, коли ЄК наказує країні, що робити. У Росії продовжують погрожувати Литві “заходами у відповідь” і обіцяють це робити, допоки Литва не змінить позицію.

При цьому німецькі ЗМІ писали, що уряд Німеччини незадоволений діями Литви, яка обмежила транзит товарів із Росії до Калінінградської області. У ФРН побоюються ескалації із боку РФ.

Нагадаємо, що Поляки в березні не побоялися ескалації із рф, коли місяць тримали на своєму кордоні з Білоруссю тисячі російських вантажівок із німецьким гуманітарним вантажем медикаментів та продуктів для російської армії…

ЄС пішов на компроміс з Росією у питанні російського транзиту до Калінінградської області.
Єврокомісія сьогодні опублікувала додаткові вказівки для держав-членів ЄС щодо транзиту товарів з Росії, де дозволила рух деяких підсанкційних товарів до Калінінградської області залізничним транспортом.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності