Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

У США вченого, який назвав захоплення Капітолію провокацією, звільнили з інституту

Економіста Андрія Ілларіонова звільнили з американського дослідницького інституту за пост в особистому блозі. За його словами, причиною припинення співпраці став його пост, де він порівнював штурм будівлі Капітолію прихильниками президента Дональда Трампа на початку січня з підпалом Рейхстагу нацистами в 1933 році.

Ілларіонов був старшим науковим співробітником Інституту Катона – неурядової організації, що входить в двадцятку кращих “мозкових центрів світу” в щорічному рейтингу Пенсільванського університету. Він працював в інституті з 2006 року, говориться на сайті організації.

Запис про події в Капітолії Ілларіонов опублікував в своєму блозі 8 січня. Він був названий “Підпал Рейхстагу”-2021 “. У дописі, зокрема, висувалася теорія, що захоплення будівлі Капітолію могло бути результатом провокації з боку представників Демократичної партії, радикальних антифашистів і активістів руху Black Lives Matter.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У тексті Ілларіонов захищає політику чинного президента США Дональда Трампа, заявляючи, що Демократична партія руйнує інститути країни і прагне до “монопольного панування” в США. У пості критикується обраний президент Джо Байден і заявляється, що до кінця не ясно, хто в підсумку виграв президентські вибори в США. Це твердження (як і заяви діючого президента і його прихильників про те, що вибори виграв Трамп) було відкинуто виборчими комісіями і судами в Сполучених Штатах, що не знайшли вагомих доказів маніпуляцій на виборах, які могли б змінити їх результат. Міністерство юстиції США також відкинув теорію про причетність “Антифа” або інших супротивників Трампа до заворушень біля Капітолію.

12 січня журнал Politico повідомив, що керівництво Інституту Катона має намір перевірити висловлювання Ілларіонова про події у Вашингтоні. У заяві представника організації говорилося, що його керівництво категорично заперечує тези свого співробітника. Глава інституту раніше назвав захоплення Капітолію “прямою атакою на Конституцію Сполучених Штатів“.

ЧИТАЙТЕ ТЕЖ:

Коли я був запрошений на роботу в Інститут Катона, на регулярно задавані питання, якою є позиція інституту з того чи іншого питання, відповідь керівництва завжди була однією:” В Інституту немає іншої позиції, окрім захисту індивідуальної свободи. З будь-яких питань є не позиція інституту, а є різні позиції співробітників інституту, на вираз яких вони мають повне право, – написав у новому пості Ілларіонов. – Зараз цей підхід змінився “.

  • Заворушення в Вашингтоні пройшли 6 січня. Прихильники чинного президента Трампа після мітингу на його підтримку увірвалися в будівлю Конгресу, де проходило засідання про визнання результатів президентських виборів в США. В ході захоплення будівлі четверо мітингувальників загинули.
  • Соціальні мережі після захоплення будівлі заблокували особисті акаунти Трампа, деякі – видалили його назавжди. Нижня палата Конгресу оголосила йому імпічмент за підбурювання до бунту. Учасників протестів звільняють з роботи і блокують в різних сервісах. Деякі спонсори відмовляються від підтримки республіканських політиків, які не засудили захоплення будівлі.
  • Ілларіонов працював радником президента Росії Володимира Путіна з економічної політики в 2000-2005 роках, після чого зайняв критичну позицію до російської влади. Він один з підписантів звернення російської опозиції “Путін повинен піти” в 2010 році. У 2012 він був обраний до Координаційної ради опозиції.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності