Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

В США говорять про початок репресій в країні?..

Нейтральні та опозиційні ЗМІ в США повідомляють, що рейтинги нині діючого президента Джо Байдена опустилися на найнижчу позицію з моменту його інавгурації півроку тому. А у цей час суд в США засудив жителя Флориди Пола Ходжкінса до восьми місяців тюремного ув’язнення у справі про штурм Капітолію. Тож в Америці говорять про початок репресій з боку демократів щодо опозиційних республіканських прибічників Трампа…

38-річний Ходжкінс став першим учасником штурму, якого було засуджено до реального терміну ув’язнення, повідомляє Associated Press.

Чоловік визнав провину в перешкоджанні офіційному процесу – затвердженню підсумків виборів президента США. В угоді про визнання вини він погодився cплатити Мінфіну США дві тисячі доларів, після чого з нього зняли більш тяжчі звинувачення, зокрема у проникненні в закрите приміщення і хуліганство.

Держобвинувач просив, аби суд призначив Ходжкінсу 18 місяців ув’язнення, але окружний суддя США Рендольф Мосс порахував, що обвинуваченому можна призначити менший термін, адже він ні на кого не напав і не псував державну власність. Суддя Мосс зазначив, що винесений вирок може стати орієнтиром для майбутніх справ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Загалом у справі про штурм Капітолію, звинувачено понад 500 осіб.

Нагадаємо, 6 січня 2021 року Конгрес США проводив засідання, під час якого Джо Байдена мали оголосити переможцем президентських виборів. Поруч з будівлею відбувався мітинг прихильників Дональда Трампа. Раптом мітингувальники знесли паркани та увірвалися до будівлі Капітолію. Засідання Конгресу було перервано.

Прихильники Трампа вривалися до кабінетів, ламали меблі та нападали на конгресменів і правоохоронців.

Згодом спецназ повністю звільнив будівлю від мітингувальників і повторно взяв її під охорону. Силовики затримали щонайменше 20 осіб та вилучили п’ять одиниць зброї, а також знешкодили два вибухових пристрої.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Пізніше силовики затримали учасників заворушень, належать до ультраправого руху Proud Boys.

За висновками розслідування ФБР про іноземне втручання з’ясувалося, що до організації штурм могли брати участь бойовики, пов’язані з російською військовою розвідкою.

У червні в США винесли перший вирок у справі про штурм Конгресу. Жінці зі штату Індіана дали умовний термін і не стали відправляти за ґрати.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності