Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

В США одних учасників штурму Капітолія випускають, інших – саджають…

Американець, відомий своїм «іконічним» фото зі штурму Капітолію в січні 2021 року з ногами на столі спікера Палати представників Ненсі Пелосі, вчора, 23 травня 2023 року, отримав термін ув’язнення чотири з половиною роки.

Про це йдеться в повідомленні CNN.

«Добре це чи погано, але ви стали одним із облич штурму 6 січня, і я думаю, вам це сподобалося», – зауважив під час винесенню вироку окружний суддя Крістофер Купер.

Річард Барнетт, також відомий як «Біго», згідно із судовими документами, вломився в кабінет Пелосі під час штурму й провів там 10 хвилин. Він пішов лише тоді, коли охоронці застосували проти нього хімічні реагенти. Барнетт зробив відоме фото з ногами на столі спікера та написав Пелосі записку, назвавши її нецензурним словом. У судових документах також зазначено, що Барнетт мав із собою електрошокер та взяв із кабінету конверт. Прокурори заявили, що він залишив Капітолій, показавши конверт іншим заколотникам як «трофей».

«Я в шоці від думки, що могло статися, якби там був персонал або, не дай Боже, спікер», – зауважив суддя Купер.

Пізніше Барнетт пробрався до ротонди Капітолію та приєднався до заколотників, які намагалися силою витіснити правоохоронців.

Барнетт не розкаявся у своїх діях 6 січня та заявив, що судова система обійшлася з ним несправедливо й тому оскаржуватиме вирок: «Вони хочуть, щоби я каявся за те, чого я не робив. Очевидно, я оскаржуватиму цю справу».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше рід час судового процесу Барнетт заявив, що натовп заштовхнув його в Капітолій під час бунту, а потім він шукав місце, щоби скористатися туалетом у будівлі, милуючись витворами мистецтва.

Нагадаємо, штурм будівлі Конгресу США стався 6 січня 2021 року, учасникиштурму заявили тоді, що хочуть «відновити справедливість» та повернути «вкрадені вибори» демократами Байдена голоси Трампа. У перебігу цих подій загинуло п’ятеро осіб, сотні дістали поранення. Після цього правоохоронні органи висунули офіційні звинувачення понад 1,2 тисячі учасників штурму.

І ось сенсація: Мабуть всі пам’ятають Джейкоба Ченслі – відомого на весь світ фріка QAnon-шамана, який 6 січня штурмував Капітолій.
Днями він достроково вийшов на волю з федеральної в’язниці Вашингтону.

Виявилося, що після оприлюднення, на вимогу республіканців, камер спостереження в Капітолії, в день протестів шостого січня, Ченслі поліцейські чинно водили його залами Конгресу і навіть відчиняли перед ним двері.
Повне відео тут: https://www.foxnews.com/video/6322247253112 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності