Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Ватикан врятує/погубить його Банк

Трохи про Банк Ватикану.
Офіційна назва – «Інститут релігійних справ».
Корпорації, створені з релігійною метою, можуть через цей банк інвестувати кошти анонімно, конфіденційно та без сплати податків. Дані про діяльність та фінансове становище банку не розголошуються. Фінансовій поліції Італії, ЄС чи США банк не підпорядковується.
Звітує банк безпосередньо Зборам кардиналів та Папі.Тут слід сказати, що за Банком Ватикану, тягнеться шлейф гучних скандалів, які є у відкритому доступі – співпраця з нацистами, відмивання грошей кокаїнових картелів, збройні угоди й хвацько закручені фінансові афери.
І хоч з 2013 року Банк став публікувати фінзвіти, та їх прозорість під сумнівом у всіх служб.
Анонімно…. Конфіденційно… Без сплати податків…
Ще з часів Обами на рахунках банку зависли кошти путіна. Вони заблоковані на вимогу США й так там і залишилися. Добре, якби йшлося про мільярд доларів, але зависла там чверть трильйона!!!
Гроші туди перекинули за порадою особистого друга путіна, тоді ще премʼєр-міністра Італії – Сільвіо Берлусконі. Загалом, на «ничку» американці вийшли випадково під приводом розслідування корупції в УЄФА.
Всі сумніви щезли, коли папа (франциск бергольйо) підготував промову щодо «безневинно вбитої» Дарʼї Дугіної. Дарʼя Дугіна, звичайно ж “безневинно вбита”, якщо все ж таки вбита, а не сидить зараз десь із новим паспортом (разом з пригожиним), обмірковуючи нові фашистські гасла.
Але що завадило папі побачити тисячі безневинно вбитих українців із Бучі, Маріуполя, Бородянки, Ірпеня, Харкова, Мелітополя, Миколаєва, Києва, Одеси, Каховки, Запоріжжя?
Можливо те, що перерахування їхніх імен зайняло б кілька діб?
А можливо те, що ті, хто памʼятає про ці жертви, не зберігає у твоєму банку трильйон доларів?
Тому промова папи, яка вихваляє велич та імперськість покидьків не дивує. Тексти кремлівських методичок впізнаються відразу.
З повагою ставлюся до всіх релігій, які проповідують: «Не вбивай», бо життя – це найвища цінність подарована Богом. Але вибірковість у трактуванні цієї цінності насторожує. Вибірковість того, хто був обраний під білий дим над Сикстинською капелою.
Але дим буває не лише білий. Є чорний, смердючий, із запахом жаху та смертей.
Тих смертей, які папа міг би зупинити.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності