Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

ПОМЕР ОСТАННІЙ ПРАВДИВИЙ ПАПА, – пророцтва віщують сурми апокаліпсису, звуки сурм яких уже чути…

Сьогодні, 31 грудня 2022 року, відійшов у Вічність колишній голова Католицької Церкви та суверен держави Ватикан, “останній правдивий Папа Римський” Бенедикт XVI (Benedictus PP. XVI).
Ім’я при народженні Йозеф Алоїс Ратцінґер (нар. 16 квітня 1927, Марктль-ам-Інн, Баварія, Німецька Держава — 31 грудня 2022, Ватикан) — 265-й Папа Римський (19 квітня 2005 — 28 лютого 2013).
У 1941 році Йозеф Ратцінґер (на фото), як і всі 14-річні німецькі хлопці, був призваний до Гітлер’югенду. З 16 років юнак служив у німецькій армії.
Коли він був обраний Папою, преса пригадала ці сторінки його біографії, а критики навіть називали нацистом. Але брат Йозефа стверджував, що у Гітлерюгенді той не виявляв жодного ентузіазму та пропускав збори. До того ж батько майбутнього Папи через критику нацистів був понижений в посаді. Двоюрідний брат Ратцінґера, який мав синдром Дауна, був вбитий під час кампанії нацистської євгеніки Action T4.
Папа Римський Бенедикт XVI був інтелектуалом і богословом: знав 10 мов та мав 8 докторських ступенів з теології та філософії.
Автор близько 60 книг: «Вступ до християнства», «Есхатологія», «Звіт про стан віри», «Бог Ісуса Христа», «Сіль землі», «Християнство та Католицька Церква на зламі тисячоліть» тощо.
Був переконаним консерватором за що отримав прізвисько «залізний кардинал», відомий своїм неприйняттям розлучень, абортів, гомосексуальних «шлюбів», клонування та мультикультуралізму.
Був одним із найближчих співпрацівників свого попередника на Папському Престолі Папи-поляка Івана Павла II, до обрання папою очолював Колегію кардиналів і Конгрегацію з питань віри, яка із 1542 по 1908 роки носила назву Верховна Священна Конґреґація Римської та Вселенської Інквізиції .
Недруги-ліберали прозвали Папу-“інквізитора” за це “німецькою вівчаркою” та спричинилися до того, що останній правдивий Папа Римський на Світому Престолі, як назвали Бенедикт XVI багато вірян, став другим в історії Папою Римським, який у 2013 році подав у відставку. В його випадку – буцімто за станом здоров’я.
Натомість на місце Бенедикта XVI був обраний аргентинський єзуїт, який показово обрав собі ім’я святого Франциска і на диво виявився гіперліберальним, як для представника такого католицького монашого ордену. Ба, більше того, новий папа почав проводити політику, що суперечить двом тисячоліттям папства: він майже відкрито виступив за визнання гомосексуальних одностатевих шлюбів, жіноче служіння в церкві у якості священностлужителів та пішов на зближення з протестантськими церквами, а головне – пішов на зближення із російською православною церквою та Москвою і її царком путіним, якому навіть вручив дві нагороди “миру”.
Водночас цей новий папа примудрився під час зустрічі із патріархом кирилом гундяєвим-“япончиком” в 2014 році на Кубі звинуватити Україну у конфлікті на Донбасі, а після 24 лютого 2022 року ще кількаразово публічно принизив українців та Україну. Тож не дивно, що у соцмережах повідомляють, що знайшли приховані сторінки біограйії франциска: родинний зв’язок по материнській лінії із відомим революціонером аргентинцем Ернесто Че Геварою, якого називають сподвижником Фіделя Кастро та навіть Голди Меєр, як єврея за походженням. Тож не дивно, що в молоді роки юний франциск встиг подружитися зі своїм відомим родичем та перейняти у Че його революційні ідеї соціалкомунізму, які франциск зумів пронести із собою з Латинської Америки у Ватикан, заховавши їх під ризами священника-єзуїта. Тому логічно, що нині навіть багато католоків називають його “антипапою”, а українці ще й додають “третьоримським”.
Чи вападково, що цього місяця франциск-І заявив просвою готовність теж піти у відставку за станом здоров’я, якщо цього вимагатимуть від нього обставини і РКЦ, як це раніше зробив нині почилий у Бозі Папа Бенедикт XVI? Тільки ось цій заяві антипапи, кажуть, невірить навіть його оточення…
Цікаво, що за неканонічними пророцтвами, зробленими навіть католицькими монахами, віщувалося, що останнім Папою Римським на Святому Престолі буде саме 265-й, яким і був, нині почилий в Бозі Папа Бенедикт XVI, після котрого настане руйнація Католицької Церкви, а люди почують перші сурми ангелів Апокаліпсису, що сьогодні й відбувається…
Тож нам залишається тільки сказати сьогодні: “Упокой, Господи, душу раба Твого Бенедикта та прости йому всі гріхи його, вільні й невільні, даруй йому Царство Твоє Небесне і сотвори йому вічную пам’ять!

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності