Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Духовний заповіт кардинала Пелла: побороти неомарксистську ліберальну єресь всередині Церкви

Став відомим духовний заповіт кардинала Джорджа Пелла, який помер 10 січня на 81-му році життя помер. Він був одним зі стовпів ортодоксії у сучасній Католицькій Церкві і водночас знакова жертва антикатолицьких тенденцій.

Широкому загалу австралійський ієрарх відомий передусім тим, що був об’єктом судового переслідування через нібито здійснені ним сексуальні зловживання щодо неповнолітніх. Через несправедливі звинувачення кардиналу довелося опинитися за ґратами, але врешті-решт Верховний суд Австралії визнав його невинуватість, а звинувачення його – за наклепи.

Своєю гідною поставою в умовах несправедливих звинувачень ієрарх здобув неабиякий авторитет у католицькому світі. З цим авторитетом у тому числі був змушений рахуватися і той революціонер-комуніст, який нині керує Ватиканом – антиПапа франциск-І. Тому кардинал Пелл був далеким від схвалення того шляху, яким намагаються повести Католицьку Церкву цей аргентинський родич Че Ґевари франциск та більш радикальні «реформатори-революціонери».

Останнім виявом такої позиції стала стаття, яку кардинал написав незадовго до смерті для видання The Spectator. Стаття має назву «Католицька Церква має звільнитися від цього токсичного кошмару» і присвячена впровадженню в життя Католицької Церкви так званого синодального шляху.

Уже у першому абзаці ієрарх пояснює суть заголовку: «Католицький Синод єпископів зараз зайнятий конструюванням того, що вони вважають “мрією Бога” про синодальність. На жаль, цей божественний сон перетворився на токсичний кошмар, незважаючи на те, що єпископи заявляли про добрі наміри». Безпосереднім предметом статті став підготовлений в рамках роботи Синоду 45-сторінковий буклет, який становить собою звіт про обговорення першого етапу консультативних «слухань та розпізнавань».

«Без жодної іронії документ має назву “Збільште простір свого намету”, і це не для того, аби прийняти новохрещених – тих, хто відповів на заклик покаятися й повірити, а для того, аби прийняти будь-кого, хто може бути достатньо зацікавлений, щоб слухати. Учасників закликають бути привітними та радикально інклюзивними: “Ніхто не виключений”. Документ не закликає навіть католицьких учасників робити учнями всі народи (Мт. 28:16-20), а тим більше проповідувати Спасителя вчасно і невчасно (2 Тим. 4:2)», – нарікає кардинал Пелл.

Ієрарх наголошує, що, прикриваючись гаслом «діалогу», документ та синодальний процес у цілому спрямовані на руйнацію церковного вчення щодо гріховності абортів, контрацепції, розпусти, гомосексуалізму, а також неможливості висвячення жінок.

Чого лише варта особа головного доповідача Синоду кардинала Жана-Клода Голлеріха, який, як нагадує Пелл, «публічно відкинув основи вчення Церкви про сексуальність на тій підставі, що воно нібито суперечить сучасній науці»«У нормальні часи це означало б, що його подальше перебування на посаді було б недоречним, навіть неможливим», – йдеться у статті.

На тлі руйнування християнського ставлення до ряду важливих питань документ наповнений «неомарксистським жаргоном про виключення, відчуження, ідентичність, маргіналізацію, безмовних, ЛГБТК», а також «витісненням християнських понять прощення, гріха, жертви, зцілення, спокути».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Поки що синодальний шлях нехтував, навіть принижував Трансцендентне», – з сумом констатував кардинал Пелл перед смертю.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності