Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Всупереч Гейтсу зі штучними м’ясом та яйцями вчені довели, що потрібне людині…

У той час, як скандальний мультимільярдер Білл Гейтс, якого дехто  звинувачує у COVID-ній змові, прагне підсадити людство на штучні м’ясо та яйця, як запобігти старінню і знизити ризик старечого недоумства й когнітивних порушень, розповіла міжнародна група дослідників.

Вчені проаналізували спосіб життя одного з племен Амазонки і з’ясували, що вони старіють набагато повільніше за європейців. Подробиці експерименту оприлюднили в журналі Journal of Gerontology, Серія А: Biological Sciences and Medical Sciences.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

З’ясувалося, що представники індійського племені Цімане старіють на 70% повільніше, ніж жителі західних країн. Команда дослідників вивчила 746 дорослих Цімане у віці від 40 до 94 років. Мозок випробуваних просканували та зіставили обсяги з віком людини. Потім результати порівняли з результатами жителів Європи і США.

Під час експерименту було встановлено, що різниця в обсязі мозку між людьми середнього віку й літніми Цімане на 70% менша, ніж у жителів розвинених країн. Тобто мозок індіанців атрофується та старіє набагато повільніше.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Причиною такої значної різниці вчені називають сидячий спосіб життя та неправильну дієту у європейців. Водночас плем’я Цімане підтримує високий рівень фізичної активності та харчується їжею з високим вмістом клітковини, зокрема овочами, рибою й нежирним м’ясом.

Раніше вчені повідомляли, що передчасне старіння характерне для недоношених немовлят чоловічої статі — виявилося, що саме ця категорія людей випереджає свій біологічний вік на 4,6 року в середньому.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності