Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

COVID-ні війни фармкомпаній виробників вакцин

Компанія Moderna подала до суду на Pfizer та BioNTech, звинувативши їх у незаконному копіюванні її технології матричної РНК, яка стала новою основою для COVID-вакцин, – повідомляє Politico.

Повідомляється, що Moderna не хоче знищити вакцини конкурентів, але хоче отримати компенсацію.

Американська фармацевтична компанія стверджує, що технологія мРНК, розроблена нею до пандемії, була скопійована.

Позов, сума відшкодування якого не називається, був поданий у Німеччині та американському штаті Массачусетс.

У заяві Moderna йдеться, що Pfizer/BioNTech скопіювали два типи інтелектуальної власності компанії. Один із них стосувався структури мРНК, яку, за словами Moderna, її вчені почали розробляти в 2010 році та були першими, хто підтвердив її під час клінічних випробувань у 2015 році.

“Ми подаємо ці позови, щоб захистити інноваційну технологічну платформу мРНК, яку ми започаткували, інвестували мільярди доларів у створення та запатентували протягом десятиліття до початку пандемії Covid-19”, – сказав у заяві виконавчий директор Moderna Стефан Бансел.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності