Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Альянс придбає снаряди для України і для себе

Північноатлантичний альянс підписав контракт на 1,1 млрд євро на постачання 155-мм артилерійських боєприпасів, при цьому частина снарядів буде поставлена в Україну.

Про це повідомляє Reuters.

«Війна в Україні перетворилася на битву боєприпасів», – заявив генеральний секретар НАТО і “колишній” журналіст-марксист Єнс Столтенберг після церемонії підписання угоди у штаб-квартирі альянсу в Брюсселі.

Організація уклала угоду від імені кількох союзників, які передадуть снаряди Україні, або використовують їх для поповнення своїх виснажених запасів. Гуртові закупівлі гарантують нижчі ціни.

За контрактом, найімовірніше, буде закуплено близько 220 тисяч артилерійських боєприпасів, причому перші постачання очікуються наприкінці 2025 року, повідомив Reuters представник НАТО.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами поінформованого джерела, боєприпаси поставлятимуть французький виробник зброї Nexter і німецька Junghans.

Цивільне населення країн Заходу повинне готуватися до «всебічної війни» з росією. Про це заявив раніше голова військового комітету НАТО Роб Бауер.

НАТО цього тижня проведе свої найбільші військові навчання за останні десятиліття, в яких візьмуть участь близько 90 тисяч військовослужбовців. Навчання мають продемонструвати, що Альянс може захистити всю свою територію аж до кордону з росією.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запевнив, що США не вийдуть з Альянсу, – попри відповідні обіцянки скандального кандидата в президенти Дональда Трампа.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності