Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Американська компанія з розпізнавання облич БЕЗ ДОЗВОЛУ зібрала 30 млрд. знімків з соцмереж

Американська компанія з розпізнавання облич Clearview AI, яка надає програмне забезпечення також і правоохоронним органам, провела вже майже мільйон пошуків у співпраці з поліцією США.

Таку статистику навів BBC її засновник, генеральний директор Хоан Тон-Тат.

А загалом Clearview зібрала вже 30 мільярдів зображень, зокрема із таких платформ, як Facebook, при цьому без дозволу користувачів соцмережі

Компанію неодноразово штрафували на мільйони доларів у Європі та Австралії за порушення конфіденційності. Критики стверджують, що використання поліцією Clearview змушує всіх відчути щось ніби «постійне поліцейське шикування».

«Щоразу, коли вони мають фотографію підозрюваного, вони порівнюють її з вашим обличчям», — каже Метью Гуарагілія з Electronic Frontier Foundation. «Це надто інвазивно».

Система Clearview дозволяє клієнту з правоохоронних органів завантажувати фотографію обличчя та знаходити збіги в базі даних із мільярдів зібраних зображень.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Потім надає посилання на відповідні зображення в Інтернеті. Вважається однією з найпотужніших і найточніших технологій з розпізнавання облич.

Компанії заборонено продавати свої послуги більшості американських компаній після того, як Американська спілка громадянських свобод (ACLU) подала до суду на Clearview AI в Іллінойсі за порушення закону про конфіденційність.
Але є винятки для поліції, і пан Тон-Тат каже, що його програмне забезпечення (ПЗ) використовують сотні поліцейських у США.

Використання розпізнавання обличчя поліцією часто подають громадськості як таке, що використовується лише для розкриття серйозних або насильницьких злочинів.

У рідкісному інтерв’ю з правоохоронними органами щодо ефективності Clearview поліція Маямі сказала, що вона використовувала програмне забезпечення для всіх видів злочинів, від вбивств до крадіжок у магазинах.

Помічник начальника поліції Армандо Агілар сказав, що його команда використовувала систему близько 450 разів на рік і що вона допомогла розкрити кілька вбивств.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Однак критики кажуть, що майже немає законів щодо використання поліцією розпізнавання облич.

Існує кілька задокументованих випадків помилкової ідентифікації особи за допомогою розпізнавання обличчя поліцією. Однак відсутність даних і прозорості щодо використання програми поліцією означає, що справжня цифра, ймовірно, набагато вища.

Пан Тон-Тат каже, що йому не відомо про випадки помилкової ідентифікації за допомогою Clearview. Він визнає, що поліція здійснила неправомірні арешти за допомогою технології розпізнавання облич, але пояснює це поганою роботою самої поліції.

Clearview часто посилається на дослідження, які показують, що його точність становить майже 100%. Але ці цифри часто базуються на фотографіях.

Борці за конфіденційність у мережі хочуть, щоб поліція, яка використовує Clearview, відкрито повідомляла, коли вона використовує цю технологію, і щоб її точність відкрито перевіряли в суді. Вони хочуть, щоб алгоритм ретельно перевірили незалежні експерти, і скептично ставляться до заяв компанії.

Нещодавно гільдія сценаристів США (WGA) прокоментувала пропозицію дозволити написання текстів з використанням штучного інтелекту.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Google почала надавати доступ до свого генеративного ШІ Bard користувачам з США та Великої Британії.

Крім того, Google створює штучний інтелект, який зможе допомогти у сфері медицині, зокрема в боротьбі з онкологією.

Компанія OpenAI випустила останню ітерацію штучного інтелекту (ШІ) GPT-4.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності