Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Де-факто Угорщина вже давно не в ЄС, там вона – “де-юре”, але тільки поки…

Угорщина на краю прірви й може позбутися членства в ЄС, – заявив чеський міністр у справах Європи Мікулаш Бек.

Про це передає Укрінформ з посиланням на чеський медіаресурс Irozhlas.

«Європейський Союз часто веде тяжкі переговори… Але Угорщина пройшла довгий шлях, на мій погляд, до краю прірви, і тепер вона має вирішити, чи повернутися від цього краю назад, чи ризикнути зробити стрибок, про наслідки якого не хочу спекулювати», – сказав він, додавши, що теоретично може йтися про вихід з Європейського Союзу.

Водночас він вважає невеликим позитивним знаком те, що Угорщина відмовилася від своєї вимоги вилучити трьох російських олігархів із санкційного списку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також Бек зазначив, що лунають голоси деяких країн, зокрема Італії, які закликають до угоди з росією щодо припинення вогню, навіть ціною територіальних втрат та послаблення України.

«Ці погляди базуються на економічній перспективі в інтересах європейських компаній, але геополітичні інтереси також мають бути враховані. Я впевнений, що більшість гравців усвідомлюють безпековий вимір кризи й що ми не укладемо погане перемир’я в обмін на короткострокове економічне полегшення», – зазначив він, додавши, що думки про угоду з рф висловлює меншість країн.

За його словами єдність у Європейському Союзі ніколи не була й не буде «єдністю одного голосу, а завжди буде єдністю в множинності», тобто «єдністю багатьох голосів, які ведуть діалог між собою, іноді сперечаються, але зрештою знаходять спільну мову з ключових питань».

Як повідомлялося, Угорщина погрожувала перешкодити посиленню санкцій проти росії, якщо із санкційного списку не будуть видечені імена трьох російських олігархів – Алішера Усманова, Петра Авена і Віктора Рашникова.

Згодом завдяки Чехії Будапешт нібито відломився від цієї вимоги.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності