Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

ФІКТИВНА ДОВІДКА ПРО ТИМЧАСОВУ НЕПРИДАТНІСТЬ обійшлася секретарю ВЛК у суді всього…

7 березня Івано-Франківський міський суд виніс вирок у справі військовослужбовиці. Вона, бувши секретарем ВЛК, видала за винагороду довідку про тимчасову непридатність до військової служби.

Як ідеться у матеріалах справи, жінка служить за призовом на посаді старшого бойового медика роти охорони. Також вона є секретарем позаштатної постійно діючої військово-лікарської комісії.

У справі вона фігурує, як пособник свого начальника, відносно якого здійснюється окреме кримінальне провадження.

Саму ж жінку обвинувачують у тому, що десь у період з 25 травня по 25 липня 2023 року, в приміщенні центру комплектування вона забезпечила виготовлення та видала військовозобов’язаному довідку ВЛК про те, що він визнаний тимчасово не придатним до військової служби за станом здоров`я.

Її керівник отримав за таку послугу від «клієнта» 2 тисячі доларів.

26 лютого 2024 року між прокурором Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону та обвинуваченою було укладено угоду про визнання винуватості.

В підготовчому судовому засіданні обвинувачена в повній мірі визнала свою вину, щиро каялася та просила суд затвердити угоду.

Суд ухвалив затвердити угоду, визнати жінку винною та призначити їй покарання – штраф у розмірі 2 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 34 тис грн.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Стягнути з неї також 6 058 грн процесуальних витрат за проведення експертизи.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності