Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Іранські Іл-76 із вантажом “мопедів” не літають до росії через Сирію…

Міністерство оборони Сирії повідомило про чергові вибухи в аеропорту Дамаску із вантажними літаками Іл-76, які належали іранському “Корпусу вартових ісламської революції”. Перші вибухи були ще 16 вересня, через них тоді загинули п’ять сирійських солдатів, а також постраждала інфраструктура, і про це писало видання Reuters.

ЗМІ повідомляють, що Іран переправляє через аеропорт Дамаска велику кількість зброї для бойовиків “Хізбалли” та інших угруповань, які діють у Сирії та Лівані.

Повідомляється, що відомство звинуватило Ізраїль у завданні авіаційних ударів по аеропорту. При цьому, як повідомляється, більшість ракет змогло перехопити ППО.

Також наголошується, що Ізраїль у цій атаці націлився на об’єкти, де були розміщені групи, що підтримуються Іраном, біля аеропорту Дамаска та його околиць.

Крім того, у Reuters повідомили, що Тегеран останнім часом використовує повітряні лінії постачання, щоб постачати бойовикам зброю. Іран прийняв повітряний транспорт як більш надійний засіб доставлення військової техніки своїм силам та союзним бойовикам у Сирії після збоїв у наземних перевезеннях.

Є відомості, що росія має намір перекинути свої війська із Сирії до України. За інформацією журналістів, рф почала виводити окремі військові з’єднання з країни, проте сподівається зберегти свій вплив у регіоні. З цією метою кремль ініціював переговори між Анкарою та Дамаском.

Ще нагадаємо, що в ООН попередили про можливу велику війну на Середньому Сході. В ООН заявили, що лінії розмежування між різними областями у Сирії знову починають “нагріватися”. Так, рф збільшила кількість авіаударів у регіонах, які контролює опозиція.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності