Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Кого підтримує у цій війні сьогодні Ізраїль? – візи, зброя, надумані звинувачення – що це?

У відповідь на рішення Ізраїлю про запровадження віз для українців Україна може призупинити безвіз для громадян цієї країни.

Про це заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

“Це ізраїльське ноу-хау: жодна країна у світі не додумалася запроваджувати візи з українцями після 24 лютого”, – сказав Корнійчук, додавши, що для росіян Ізраїль безвіз залишив.

Українська влада розглядає можливість зупинення безвізового режиму для громадян Ізраїлю у відповідь на таке ж рішення цієї країни, ухвалене на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він також повідомив, що попри те, що термін перебування українців в Ізраїлі продовжили на місяць, там скоротили список родичів з України, які мають право приїхати до ізраїльських громадян.

За його даними, останнім часом фіксується серйозний відтік українців з Ізраїлю. Так, лише за минулий місяць країну покинули понад 5 тис. осіб.

Зараз скасування безвізу буде невідчутним, але до Рош ха-Шана ізраїльський уряд це відчує, поділився думкою український посол.

Не зважаючи на те, що в уряді росії сьогодні спостерігаються все частіше антисемітські висловлювання, з росії висилають головного равина москви Пінхаса Гольдшміта, її армія б’є ракетами по єврейському похованню у Бабиному Яру в Києві, Ізраїль досі не визнав Голодомор актом геноциду українців, висловлює якісь ноти протксту, коли в Україні стадіони чи вулиці називають іменем Степана Бандери, називаючи його нацистом і приховуючи при цьому від світу його єврейське походження із родини вихрещених сефардів, так само як і галантерейщика Романа Йосифовича Шухевича; періодичні звинувачення в нацизмі й митрополита Андрея Шептицького, якому ж сам і присвоїв звання “правидника світу” за тисячі врятованих ним єврейських дітей; заклики до капітуляції перед рф, тепер ще й забороняє Німеччині передавати Україні озброєння, і зрештою запроваджує візи для українців… Усе це доволі обурливо, і прямо наштовхує нас на питання: “А чий друг у цій віні сьогодні Ізраїль?”

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності