Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

КАНДИДАТ-ФАВОРИТ на місце генсека НАТО виглядає не кращим Столтенберга?

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте є одним із фаворитів на пост глави НАТО, не в останнє через його підтримку України.

Про це пише Politico. Джерела видання в європейських урядах стверджують, що Рютте може отримати широку підтримку, особливо серед країн східного флангу Альянсу, оскільки для них важливо, щоб майбутній кандидат продовжив підтримку України.

Однак видання наголошує, що нового главу НАТО мають погодити США, які є найважливішим членом блоку.

І на даному етапі щодо Рютте немає згоди серед американських законодавців.

Сенатори від республіканців та демократів в коментарях Politico сказали, що поки не мають інформації щодо його призначення та хотіли б розглянути більш широке коло людей.

Марк Рютте, який керує п’ятою за величиною економікою ЄС протягом 13 років, зацікавлений у переході до НАТО, враховуючи, що його кар’єра в національній політиці закінчиться після загальних виборів 22 листопада.

Він вже розповів про свої амбіції в інтерв’ю радіостанції Den Haag FM, заявивши, що посада генерального секретаря була б для нього цікавою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цікаво, що прізвище Рютте неодноразово прославилося під час війни Нідерландів проти Іспанії за свою незалежність, у війнах з Англією та Францією. Але чоловіки нинішньої Голландії розпещені ЛГБТ, кофе-барами та іншою ліберальщиною…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності