Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Литва позбавлятиме російську вату литовського громадянства, – учись, Україно!

У литовському Сеймі розробили проект поправки до закону, згідно з яким литовське громадянство, надане як виняток, може бути скасоване за підтримку агресорів, повідомляє LRT.

Проєкт поправки передбачає, що громадянин іншої країни, який отримав литовське громадянство як виняток, втрачає литовський паспорт, якщо його дії загрожують безпеці та інтересам литовської держави.

Також до причин для позбавлення громадянства для іноземців пропонують додати підтримку держави, що загрожує безпеці Литви та інших країн і союзників у регіоні, а також паплюження назви Литовської держави.

Цей проєкт планують зареєструвати в базі законодавчих актів Сейму 11 серпня. І в тому, що вже незабаром вун буде прийнятий, знаючи патріотичну вдачу литовців, нема жодних сумнівів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами авторів, вони такі зміни пропонують «з урахуванням поточної ситуації російської війни в Україні та загрози Литві, а також усьому регіону».

На думку консерваторів, чинна правова норма, яка визначає підстави для втрати громадянства, не відповідає геополітичній ситуації.

У Литві про необхідність внесення змін до закону про громадянство заговорили після того, як танцівниця Маргарита Дроб’язко і її чоловік взяли участь у російському шоу, яке було організоване дружиною дмитра пєскова — фігуристкою тетяною навкою.

Дроб’язко отримала литовське громадянство у порядку винятку. Так, 10 серпня президент Литви Гітанас Науседа забрав у неї та її чоловіка литовські державні нагороди, що були раніше вручені за заслуги перед Литвою.

ФОТО: ілюстративні

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності