Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Мітинги проти зросту цін у Франції справа рук її двох проросійських партій

У Парижі під час мітингу проти високих цін розпочалися сутички з поліцією.

Правоохоронці використали сльозогінний газ, повідомляє Le Figaro.

Декілька груп протестувальників закидали поліцію петардами, на що вони застосували спецзасоби. Як повідомляється, щонайменше двоє демонстрантів отримали поранення.

Як повідомляється, вандали в чорних масках, що брали участь у ході, проникли в офіс банку Société Générale і витягли звідти кілька комп’ютерів. У поліції уточнюють, що їм вдалося запобігти іншим спробам пошкодити торгові вивіски або банківські установи.

Демонстранти вимагають підвищення зарплат та соціальних виплат, стабільних цін на електроенергію, запровадження податку на надприбутки, а також інвестицій в екологічні проєкти.

Водночас мітингувальники виступають проти зростання цін на пальне та продовольство, а також проти підвищення пенсійного віку.

Мітинг організували ультраліва партія “Нескорена Франція” Жан-Люк Меланшон, “зелені” та соціалісти.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як повідомляється, щонайменше двоє демонстрантів отримали поранення.

Слід нагадати, що не так давно французам довелося обирати собі президента серед трьох “Г”: лідером соціалістів Меланшоном, лідеркою правих Ле Пен, яких теж спонсурує росія, та власне уже знайомим французам, неодноразово ними битого і обпльованого геронтофіла Еммануеля Макрона. Тож обрали найменше, на їхню думку, уже знайоме їм “Г”, яке теж довго являється російською маріонеткою із такм собі Західним впливом на неї.

Тож не дивно, що в Франції, де балом керують проросійські кола, починаються мітинги через зростання цін на якісь 5-7%, що відбувається сьогодні скрізь у Європі (вони ще не бачили цін в Україні на яйці…). Але поки це спрацювало тільки в Молдові. Таким чином росія, скоріш за все, хоче розпалити з Парижу серію протестів по всьому ЄС, щоб європейські ліберасти були змушені посадити Україну за стіл переговорів і піти не територіальні поступки росії або, в крайному разі, просто злити Україну, залишивши її без фінансової та військової допомоги…

А дещо раніше, днями МакАрон заявив, що вразі превінтивного ядерного удару по Україні з боку росії Франція, член НАТО, не втручатиметься… Звісно, що він вголос висловив позицію усіх західних боягузів, за що потім від них же й дістав по капелюху. Але найкраще французького боягуза підняли у Британському парламенті, де за нього сказали, що “МакАрон хотів би здатися, тільки ось країна не його, щоб її здавати…

За матеріалами іноземних ЗМІ

підготував і аналізував Тарас Боднар

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

*Люмпени (люмпен-пролетаріат, лумпен-пролетаріат, нім. Lumpen-proletariat, від нім. Lumpen — «лахміття») — декласовані верстви населення, що опинилися на «дні» суспільства й нездатні до самостійного організованого руху, хоча висувають завищені соціальні вимоги й претензії.

Термін «люмпен» впровадив Карл Маркс для позначення найзнедоленіших верств пролетарського класу. Під ними розуміються представники суспільних прошарків, що в соціальній ієрархії стоять поряд з пролетаріатом, але зазвичай не наділені «класовою свідомістю».

Збільшення частки таких верств населення та поширення психології люмпенів веде до люмпенізації суспільства.

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності