Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Навіщо США озброюють Грецію, – ігри всередині НАТО?

США насичують Грецію бронетехнікою.

Багато хто може подумати, що це для гри проти росії в українській кризі, але знаючі люди розуміють, що найімовірніше йде підготовка військового конфлікту, яким уже не впрерше Греції погрожує Туреччина. Принаймні, такий ризик існує. Як і існує ризик початку військового конфлікту на острові Кіпр, половина якого кілька десятиліть тому під тиском Заходу таки здобула незалежність від Туреччини, і це її досить дратує й сьогодні, як і її сателіт Турецьку Республіку Північного Кіпру…

Отож, тільки на початку травня цього року США офіційно передали Греції 130 бронетранспортерів М1117 ASV Guardian (4х4), які раніше були доставлені до порту Салоніки. Про це повідомило посольство США в Греції.

У листопаді 2021 року збройні сили Греції отримали першу партію американських броньованих колісних машин М1117 ASV Guardian.

Американський посол у Греції Джеффрі Паєтт заявив, що до кінця 2022 року США безоплатно нададуть Греції загалом 1200 бронетранспортерів. Передача відбувається в рамках програми поставок за кордон надлишкової військової продукції США.

«Партнерство в галузі оборони США та Греції зараз сильніше, ніж будь-коли», – написав Д.Паєтт.

А вже в червні стало відомо про передачу США Греції ще й 350 бойових машин піхоти М2А2 Bradley, плюс 1200 бронетранспортерів M1117 Guardian з надлишкових запасів військової техніки американської армії. Про це тоді повідомив Український мілітарний портал з посиланням на Enikos.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зараз знову світові ЗМІ повідомляють про чергове одержання Грецією військової техніки від США, але чого саме, поки залишається таємницею.

Зазначимо, що постачання Греції бронетранспортерів М1117 здійснюватиметься безоплатно, в рамках програми Міноборони США з реалізації надлишкового військового майна Excess Defense Articles (EDA). При цьому Греція оплачує розконсервацію, ремонт, підготовку, дооснащення та транспортування техніки, а також підготовку особового складу.

У 2020 році Греція теж безкоштовно отримала від США чотири катери Mark V зі складу Військово-морського флоту США.

Нагадаємо, що минулого року, США також прийняли рішення передати з запасів американської армії 84 БМП M2A2 Bradley у модифікації ODS (Operation Desert Storm) Хорватії, ще одній сусідній із неспокійними Балканами країні.

Зазначимо, що США, Греція, Хорватія є країнами-членами НАТО, так само як і Туреччина…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності