Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Польща прогнозує ГОЛОД В УКРАЇНІ і критикує ЄС…

У Польщі заявили, що допомога ЄС для України є недостатньою.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав виплатити нашій державі обіцяні у травні 9 млрд євро.

За словами польського прем’єра, план рф може містити спроби “вморити Україну голодом”. Це може бути наступним планом російського диктатора володимира путіна.

“Саме тому я закликаю – я говорив про це з Урсулою фон дер Ляйєн у Копенгагені і кількома днями раніше у телефонній розмові – щоб Євросоюз передав Україні 9 млрд євро. Їх слід передати якнайшвидше, тому що ми повинні діяти всупереч намірам путіна, кремля і москви, а не в тій лінії, яку москва, ймовірно, наразі вигадала собі як чергову лінію наступу на Україну”, – додав Моравецький.

Раніше стало відомо, що ЄС готується виділити Україні пакет допомоги на 5 млрд євро. Кошти мають допомогти Україні впоратися з бюджетними видатками, зокрема виплачувати зарплати бюджетникам та забезпечувати соціальні пільги. Відсотки цього пільгового кредиту покриє сам Євросоюз.

Офіційну пропозицію щодо виділення коштів 7 вересня висунула Європейська комісія. “Єврокомісія лише запропонувала надати Україні додаткові 5 млрд євро макрофінансової допомоги”, – говориться в повідомленні.

Раніше генеральний секретар НАТО і екс-марксист Єнс Столтенберг заявив, що війна в Україні входить у критичну фазу”. Незважаючи на те, що для Києва та його партнерів наближається важка зима, він закликав Захід продовжувати підтримку України.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності