Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Росія дзеркально висилає 10 дипломатів США та…

Москва ввела санкції проти восьми високопоставлених чиновників адміністрації США, а також запропонує десяти дипломатам США в Росії покинути країну, заявили в МЗС. Сергій Лавров також назвав інші дзеркальні заходи, які Росія вводить у відповідь на санкції США.

Десять дипломатів були включені в список, який нам був переданий з проханням, щоб вони поїхали. Ми відповімо на цей захід дзеркально. Запропонуємо теж десяти дипломатам США в РФ покинути нашу країну“, – сказав Лавров.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Також Росія заявила про санкції проти діючих і колишніх американських високопоставлених чиновників і діячів, “причетних до реалізації антиросійського курсу” – їм заборонений в’їзд в країну. У їх числі генеральний прокурор США Меррік Гарланд, міністр внутрішньої безпеки Алехандро Майоркас, директор ФБР Крістофер Рей, радник президента з внутрішньої політики Сьюзан Райс, директор Національної розвідки Евріл Хейнс і глава Федерального бюро в’язниць Майкл Карвахаль. Також в’їзд закритий для Джона Болтона, екс-помічника президента США з національної безпеки і постійного представника при ООН, і Роберту Вулсі, колишньому директору ЦРУ, йдеться в повідомленні МЗС.

Лавров додав, що Москва запускає процедуру, яка припинить практику найму на роботу в американські диппредставництва в Росії громадян Росії і третіх країн. Ці заходи стали відповіддю на американські санкції, які введені проти суверенного боргу 15 квітня.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Ми запускаємо процедуру відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні зносини, відповідно до російського законодавства, включаючи трудовий кодекс, процедуру, яка покликана припинити практику найму на роботу в американські диппредставництва в Росії громадян Росії і третіх країн“, – сказав Лавров.

За його словами, така практика широко використовується США. Москва вирішила почати процедуру денонсації угоди, що регулює поїздки американських дипломатів по Росії, і тепер питання поїздок дипломатів за межі міст їх базування будуть вирішувати в індивідуальному порядку, сказав Лавров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Американці на додаток до свого списком в посольствах, в консульствах щорічно кілька сотень своїх співробітників відправляють, так би мовити, на вахту для короткострокових відряджень. І тим самим вони істотно, в два, а то і більше разів, зміцнюють свої можливості для роботи в Російської Федерації, цілі якої не завжди красиві. ми це добре знаємо. Тому ми припиняємо практику безконтрольних, безлімітних короткострокових поїздок співробітників Держдепартаменту і інших відомств США для роботи в американські дипломатичні представництва в Росії “, – сказав глава МЗС.

Він додав, що Росія обмежить або припинить діяльність американських фондів і неурядових організацій.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

При цьому в Москві позитивно оцінюють пропозицію про саміт Росії і США. “Багато розмов про пропозицію Джо Байдена організувати двосторонній саміт. Як ми вже відзначали, ми до цього поставилися позитивно, зараз вивчаємо різні аспекти цієї ініціативи“, – сказав Лавров в п’ятницю на прес-конференції.

Він також повідомив, що помічник президента Росії Юрій Ушаков на зустрічі з послом США в Москві Джон Салліваном порекомендував йому відправитися на консультації до Вашингтона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Тим часом посол Росії в США Анатолій Антонов продовжує консультації в Москві, заявив Лавров. Його запросили до російської столиці 21 березня після того, як президент Джо Байден відповів позитивно на питання, чи вважає він Путіна вбивцею. 7 квітня в російському МЗС заявили, що повернення Антонова – це не “питання найближчих днів”.

У Росії немає можливості порівняти відповісти на санкції США щодо суверенного боргу, але ці американські санкції по плечу російській економіці, заявив глава МЗС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У четвер, 15 квітня, президент США Джо Байден підписав указ, що забороняє американським фінансовим інститутам брати участь у купівлі на первинному ринку російських суверенних облігацій. Ця директива дає уряду США право в разі необхідності розширити санкції і на російський державний борг. До сих пір відносно російського держборгу діяло одне обмеження – з серпня 2019 року американська інвестори не можуть брати участь в первинних розміщеннях суверенних єврооблігацій.

Міністерство фінансів США також внесло в чорний список шість російських технологічних компаній, які, як йдеться у заяві, надають підтримку кіберпрограмі російських спецслужб, включаючи консультації експертів, розробку програм і надання технічної бази для сприяння шкідливим діям в кіберпросторі.

Мінфін США наклав санкції на 32 юридичних і фізичних особи, які, на думку Вашингтона, за вказівкою уряду Росії намагалися вплинути на президентські вибори в США в 2020 році, а також проводили інші акції по дезінформації та втручанню.

США також вишлють з країни десять співробітників російської дипломатичної місії у Вашингтоні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності