Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Санкції ЄС поміж ОСМАНСЬКОЮ ПІДЛІСТЮ і УКРАЇНСЬКОЮ ХИТРІСТЮ

В той час коли ЄС і США мають намір покарати Туреччину за їх зраду, а також зраду України, яка відбулася у Сочі 5 серпня під час зустрічі путіна із Ердоганом, під час якої ці обоє домовилися не тільки про торгівельний союз між собою, що перешкоджатиме раніше підписаній зоні вільної торгівлі між Україною і Туреччиною, то ще османи, згідно повідомлення Пєскова, зведуть у росії завод по виробництву байрактарів, а до того часу постачатимуть їх агресору за валюту із Туреччини, українська влада каже, що Туреччину слід любити і шанувати…

Той самий посол України в Туреччині Василь Боднар, який ще недавно підозрював Туреччину в причетності до збуту росіянами краденого в Україні зерна, тепер заявив, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган має важелі впливу на російського президента володимира путіна, щоб стимулювати його до виконання “певних домовленостей”.

Посол підкреслив, що ніхто навіть із європейських лідерів не домігся того, що досяг Ердоган”, маючи на увазі прогрес за “зерновою угодою”.

“Турецька компанія Baykar збудує в Україні завод із виробництва ударних безпілотників Bayraktar”, – повідомляє посол України в Туреччині Василь Боднар. Baykar вже створила в Україні компанію, придбала земельну ділянку та розробила проект заводу – компанія планує виконати план до кінця.

А як же домовленості Ердогана із путіним в Сочі про поставки йому теж безпілотників і будівництво заводу в росії, чи Пєсков бреше? Але на прес-реліз Пєскова нема тоді чомусь спростування від МЗС Туреччини.

Отож, ЄС наполягає на запровадженні санкцій проти Туреччини через співпрацю з Росією, як повідомляє Financial Times, а Україна вперто робить вигляд, що зрадоньки поки не помічає…

Європейські чиновники шоковані дружніми відносинами між Ердоганом та Путіним, а також співробітництвом Туреччини та рф у галузі енергетики, фінансів та торгівлі.

Ось така та Туреччина – кандидат в члени ЄС із понад 20-річним стажем, ненадійний союзник для партнерів по НАТО і багато іншого. “Басурмани” – вони, одни словом…

*БУСУРМАН (басурман, басурмен, бесурман, бесурмен), бусурмен (бусурманець) – давньоукр. запозичення з тюркських мов, найімовірніше з кримськотатар., у діалектах якої форма “Б.” могла бути результатом фонетичної видозміни араб.-перської форми “мусульман” (“муслім-ун” – “мусульмани”). Вживалося для означення людини ін. віри. Як наслідок негативного ставлення до тих, кого називали Б., в Україні з’явилися також видозміни – “бісурман” та “бесур”, що прив’язували таких осіб до “бісівського” кола понять.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності