Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Ще один видний європейський політик закликав перестати тролити Трампа

Європа повинна припинити скиглити через кандидата в президенти Сполучених Штатів Америки (США) Дональда Трампа й зосередитись на тому, що вона може зробити для України.

Про це повідомив прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте під час Мюнхенської конференції з безпеки, якого цитує Reuters.

Нагадаємо, що раніше президент Польщі Анджей Дуда і екс-прем’єр Британії Борис Джонсон заявили, що вірять, що тільки Трамп може і не боїться перемогти путіна, що він уже раз довів у 2018 році у Сирії…

Як нагадує видання, Трамп викликав обурення в Європі після заявив про те, що, у разі переобрання на посаду президента, він не буде захищати союзників по НАТО, які не витрачають достатньо коштів на оборону (НАТО, до членства в якому входять 31 країна, майже на 80% фінансується з бюджету США).

«Ми повинні припинити стогнати, скиглити і нити про Трампа. Це залежить від американців. Я не американець, я не можу голосувати в США. Ми повинні працювати з тим, хто знаходиться на танцполі», – заявив Рютте.

Він додав, що Європа в будь-якому випадку повинна витрачати більше на оборону й нарощування виробництва боєприпасів, а не лише тому, що Трамп може знову зайняти посаду президента США. Зокрема він наголосив на важливості підтримки України, оскільки це також в інтересах Європи.

Раніше ми писали, що прем’єр Нідерландів Марк Рютте заявив, що процес передачі винищувачів F-16 Україні йде за графіком. Наша держава має отримати понад 20 бойових літаків.

Також нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський під час Мюнхенської конференції з питань безпеки повідомив, що розраховує на підтримку прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності