Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Тернопільський ОТЦК проведе службову перевірку щодо побиття мобілізованих, – в області почали здихати кури зі сміху

У Тернополі співробітники територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військкомату) побили чоловіка, що викликало чергову хвилю обурення в суспільства.  

Про це повідомив журналіст Костянтин Андріюк і опублікував відео.

“Ніколи такого к**ва не було. І от тобі знову. ТЦК. Тернопіль”, – написав Андріюк.

На кадрах видно, як двоє військових завдають кілька ударів чоловікові, який лежить на ліжку.

У Тернопільському ТЦК відреагували на ситуацію та прокоментували інцидент.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Що спровокувало конфлікт? Словесні образи та зухвалість з боку громадян по відношенню до працівників ТЦК СП? Приниження їх гідності? Завдання удару військовослужбовцю, як на одному з відео?”, – йдеться у повідомленні.

Там також додали, що для з’ясування всіх обставин керівництвом Тернопільського ОТЦК СП призначено службову перевірку, за результатами якої буде вжито відповідних заходів. Але вірити в що простим українцям не доводиться, адже за півтора роки вже не один воєнком обіцяв провести перевірку неправомірних дій своїх підлеглих, про результати якої обіцялося повідомити громадськість і вжити відповідних заходів, але досі цього так ніде зроблено і не було, як для прикладу обіцяне внутрішнє службове розслідування щодо побиття в Івано-Франківську військовими з МТЦК цивільного біля молокозаводу…

Речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко підтвердила відкриття кримінального провадження.

“За цим фактом зареєстроване кримінальне провадження за ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень”, – заявила вона.

Нагадаємо, 7 жовтня у Мережі з’явилося відео, на якому, ймовірно, працівники Тернопільського ТЦК силоміць заштовхують чоловіків до буса. 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності