Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Взялися за невакцинованих медпрацівників, – 88% не/до/вакциновані

Лікарів зобов’язали зробити щеплення. Без вакцинації їх відсторонятимуть від роботи. Про це йдеться у наказі на сайті МОЗ.

Раніше у цьому списку були освітяни, чиновники, працівники місцевих адміністрацій та стратегічних підприємств, таких як “Укрпошта”, “Укрзалізниця”, “Нафтогаз”.

Тепер щеплення зробили обов’язковим для працівників:

  • закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності;
  • комунальних підприємств, установ та організацій.

Наказ вже зареєстрували у Мін’юсті. Він набере чинності 20 січня 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Якщо працівники цих установ не щепляться проти Covid-19 до 20 січня, їх відсторонять від роботи без збереження заробітної плати.

“Ці працівники взаємодіють із великою кількістю людей, а тому мають підвищений ризик інфікуватися. Це рішення необхідне для захисту життя і здоров’я українців та їхніх близьких”, – заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Людей, які мають протипоказання до щеплень, від роботи відстороняти не будуть.

За даними МОЗ, близько 88% медпрацівників в Україні мають принаймні одну дозу щеплення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тобто від роботи можуть відсторонити кілька тисяч лікарів, середнього та молодшого персоналу. І що тоді тоді робитиме МОЗ?

Щодня Covid-19 в Україні інфікується понад сто медпрацівників (ДЛЯ “ПЕРЕДОВОЇ” З ТАКИМ ВІДСОТКОМ НЕВАКЦИНОВАНИХ, – ЦЕ ДОВОЛІ МІЗЕРНА ЦИФРА, ЧИ НІ?)

У листопаді щеплення зробили обов’язковим для всіх вчителів. За відмову робити вакцинацію від роботи відсторонили кілька сотень вчителів.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нещодавно суд на Львівщині скасував відсторонення вчительки від роботи через відсутність вакцинації.

Суд задовольнив вимогу вчительки про виплату зарплати на період відсторонення, але не дозволив їй повернутися на роботу.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності