Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Яких пояснень вимагає Туреччина від України, – Захід не є сліпим…

Туреччина вимагає в української влади пояснень у зв’язку з інформацією про те, що в Україні ведеться кампанія на підтримку введення санкцій проти турецьких бізнесменів і банків, які співпрацюють з росією.

Про це заявив міністр закордонних справ республіки Мевлют Чавушоглу, пише видання Aydınlık.

Туреччина, яка днями стала на бік росіян стосовно питання українського зерна, почала вимагати від України пояснень стосовно кампанії, яка нібито ведеться у нашій країні на підтримку введення санкцій проти турецьких бізнесменів та банків, які працюють з рф.

Офіційна Анкара довела до Києва “свою рішучу реакцію” з цього приводу, вказуючи, що «громадяни та організації Туреччини не повинні зазнавати переслідувань у контексті санкцій, і це питання перебуває під пильною увагою».

Також зазначається, що розробкою так званого “чорного списку” займається українське МЗС і туди нібито потрапили керівники турецьких банків Ziraat Bankasi, İş Bank та Credit Europe Bank. А сталося це, зазначає видання, на тлі відмови Анкари підтримати антиросійські санкції Заходу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що західні країни занепокоїлися результатами переговорів Ердогана з російським диктатором путіним , які відбулися ще 5 серпня у Сочі. Тоді турецький президент домовився про прийом карток російської платіжної системи “Мир” деякими банками Туреччини, потроєння взаємного товарообігу та оплату російського газу в рублях.

Зазначимо, що 7 вересня президент Туреччини Реджеп Ердоган зробив неоднозначну заяву щодо війни в Україні. Турецький лідер не погодився із підходами Заходу до російського вторгнення, зазначивши, що вони провокують сторони й відправляють у нашу країну металолом.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності