Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

ЄС і Туреччина не втручатимуться в разі відкритої війни РФ проти України, США і Британія – вирішують

Колишній надзвичайний і повноважний посол України у США Валерій Чалий написав: У разі повномасштабної війни Росії проти України Європа отримає катастрофічні наслідки…

І з ним в цьому не можна не погодитися, бо, коли ми кажемо сьогодні Європа, то маємо на увазі ЄС, а коли кажемо ЄС, то маємо на увазі стару “політичну повію” й агента Кремля Меркель та її друга-“геронтофіла” Макрона, як їх називають у дипломатичних колах.  І ці обоє, ясна річ, будуть тільки обіцяти, як досі обіцяли допомогти із ПП2, та ще й майже відкрито виступають проти членства України в НАТО, бо їм, бездітним, плювати на те, що чекатиме Європу в разі падіння України перед російським ведмедем.

І ось нарешті сенсаційна відверта заява глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля, що Євросоюз не буде воєнним шляхом допомагати Україні у разі загострення ситуації на кордонах із Росією.

«У нас немає військового альянсу з Україною. Тож якщо постає питання, що ми робитимемо завтра в Україні, перед фактом того, що може статися на кордоні – ми продовжуватимемо діяти так само, в рамках дій, вжитих із часів, коли Росія захопила Крим і розпочала війну на Донбасі. Україна може бути впевнена у політичній, дипломатичній, економічній та фінансовій підтримці з боку Європейського Союзу», — заявив Боррель.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ:

Першою ж так само відверто  про це раніше заявила Туреччина, що в разі повномасштабної війни Туреччина збереже нейтралітет.

ЧИТАЙТЕ: В разі відкритої війни РФ та України Туреччина втручатися не буде

Але не слід забувати, що Європа – це ще й Великобританія, яка хоч і рада, що вийшла з ЄС, та залишається членом НАТО, до котрого також входять і США, які так і не дали Україні статусу свого “головного союзника поза НАТО”, хоча й ведуть з поперемінним успіхом підкилимну війну з Лондоном за вплив на Україну, а через неї на Росію:

ЧИТАЙТЕ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Так республіканці обіцяють Україні надлетальну зброю, але демократи їм не дають та підігрують Меркель у її грі із ПП2.

ЧИТАЙТЕ:

Британські ВМС кидаються на підтримку України, а водночас чи то незалежні, чи то королівські медіа зливають у медіапростір компромат про президентські офшори, справу вагнерівців та ін.

ЧИТАЙТЕ:

Ну, а екс-посол України в США далі пише просанкції, які Україна вже змогла оцінити щодо ПП2: “…Однією з причин подальших агресивних дій Кремля є непропорційне

застосування у відповідь на порушення і злочини міжнародно-правових санкцій. Тобто санкції є досить чутливими в економічному плані (хоча підвищення цін на енергоресурси суттєво послабило цей вплив) але вони, на жаль, не виконують якраз притаманну їм функцію примусу для відновлення порушених міжнародно-правових норм.

ЧИТАЙТЕ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Санкції в міжнародній практиці за своїми наслідками можуть бути навіть більші, ніж шкода, заподіяна порушником. Тому треба нам і нашим союзникам і партнерам переосмислити підходи і переходити до санкцій дійсно дієвих, які б зупиняли агресора, а не розтягували кризу та війну в часі. І, звісно, дивним виглядає фактичне заохочення агресора через якісь специфічні умови взаємодії в енергетичному секторі (йдеться про Північний потік – 2 і не тільки).

Тому висновок один: мають бути застосовані санкції дійсно стримуючі. Тільки такі заходи у поєднанні із добре координованою позицією союзників та підсиленням обороноздатності України та її інституційної спроможності розвиватися пришвидшеними темпами можуть зупинити повномасштабну війну на Європейському континенті. Інакше, імовірність найгіршого сценарію буде тільки збільшуватися”, – підсумовує екс-посол в США, що нагадує стару мрійливу пісню американського раба-негра під акомпанемент банджо.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності