Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Єврокомісія благословила європейців їсти… перелітну сарану, – нехай сліпі почують, а глухі побачать

Європейська комісія дозволила використовувати перелітну сарану як харчовий інгредієнт на ринку Європейського союзу.

Про це повідомила пресслужба комісії наприкінці минулого тижня.

Сьогодні Комісія дозволила допустити на ринок другий вид комах, Locusta migratoria (перелітна сарана), як новий продукт харчування. Він буде доступний у замороженому, сушеному та порошкоподібному вигляді і призначений для продажу як перекус або харчовий інгредієнт у низці харчових продуктів“, – розповіли у Європейській комісії.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше Європейське агентство з безпеки продуктів харчування (EFSA) дійшло до висновку, що перелітна сарана безпечна при використанні, представленому компанією-заявником.

Продукти, що містять цей новий продукт харчування, будуть марковані, щоб інформувати про потенційні алергічні реакції.

Єврокомісія у липні минулого року вже дозволила вживання комах у їжу, схваливши включення до списку нових продуктів харчування сушеного жовтого борошняного черв’яка.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Комісія підкреслює, що у різних дослідженнях Продовольча та сільськогосподарська організація ООН визначила комах як дуже поживне та здорове джерело їжі з високим вмістом жирів, білків, вітамінів, клітковини та мінералів.

Нагадаємо, що нещодавно мультимільярдер Білл Гейтс, який так часто говорить, що Земля перенаселена і треба з цим вирішувати, закликав землян споживати штучне м’ясо та штучні яйці, а у світі з пандемією уже відкрито заявляють про дефіцит багатьох споживчих товарів, а також їжі і їди. В цей же час провідні світила медицини заявляють, що більшість чоловіків планети до 2045 року будуть безплідними…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності