Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Америка буде обирати між двома дідами: “альцгеймером” і тим, що ще “ого-го”…

Колишній президент США Дональд Трамп від Республіканської партії та Джо Байден, чинний президент США від Демократичної партії, пройшли праймериз та набрали необхідну кількість голосів для офіційного висування на вибори-2024 від своїх партій.

Про це пишуть CNN та Reuters.

Джо Байдену для перемоги потрібно було 1968 голосів делегатів, він подолав це число, коли почали надходити результати передвиборів у Джорджії.

Дональд Трамп за кілька годин отримав 1215 голосів делегатів, необхідних для висунення його кандидатом у президенти від Республіканської партії, у чотирьох штатах — це Джорджія, Гаваї, Міссісіпі та Вашингтон.

Отриманий результат був по суті визначений після того, як остання суперниця Трампа за номінацію Ніккі Гейлі завершила свою президентську кампанію, коли Трамп виграв 14 із 15 первинних виборів у «супервівторок».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Перемога Байдена вбула очевидною, оскільки чинного президента здебільшого гарантовано висувають на другий термін.

Таким чином цього року в США будуть перші з 1956 року вибори, де зіткнуться опоненти попередніх виборів. Востаннє таке було, коли президент-республіканець Двайт Ейзенгауер удруге переміг Адлая Стівенсона від Демократичної партії.

Вибори відбудуться 5 листопада 2024 року, до 6 січня 2025 року голоси виборців мають бути офіційно підраховані в Конгресі, а 20 січня 2025 року відбудеться інавгурація обраного президента.

Демократична та Республіканська партії США мають визначитися зі своїми кандидатами на національних з’їздах. 15 липня 2024 року офіційно визначити свого кандидата мають республіканці, а 19 серпня — демократи, після чого триватимуть дебати й агітація.

Нещодавно президент США Джо Байден розкритикував зустріч кандидата в президенти від республіканців Дональда Трампа з прем’єром Угорщини Віктором Орбаном.

Президент США Джо Байден відмовився пообіцяти, що візьме участь у дебатах з майбутнім кандидатом на виборах від республіканців Дональдом Трамом. Це залежатиме від дій його ймовірного опонента.

Остання суперниця Трампа в Республіканській партії ексгубернаторка Південної Кароліни Ніккі Гейлі оголосила про вихід із боротьби за президентську номінацію від Республіканської партії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності