Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Чому тільки ТікТок несе загрозу психіці неповнолітніх, а цензуровані ФБ та Інста?

Європейська комісія відкрила офіційне розслідування щодо TikTok, щоб перевірити, чи могла компанія порушити європейські закони під час запуску системи завдань та винагород. Орган підозрює, що вона може шкодити психічному здоровʼю неповнолітніх.

Про це повідомила пресслужба органу.

Провадження стосується запуску TikTok Lite у Франції та Іспанії. Ця функція дозволяє користувачам заробляти бали під час виконання певних завдань на платформі, зокрема за перегляд відео, вподобання контенту, підписки на авторів, запрошення друзів приєднатися до TikTok тощо.

Єврокомісія підозрює, що програму запустили без попередньої ретельної оцінки ризиків, зокрема тих, що пов’язані з ефектом залежності від платформи. Передусім у ЄС стурбовані щодо безпеки дітей, з огляду на ймовірну відсутність ефективних механізмів перевірки віку в TikTok.

Там вважають, що компанія могла порушити закон про цифрові послуги (DSA), а також, що існують ризики «серйозної шкоди для психічного здоров’я користувачів». Тому ЄС має намір тимчасово призупинити роботу програми винагород TikTok Lite в регіоні.

Раніше Єврокомісія надіслала TikTok офіційний запит, який зобов’язував компанію до 18 квітня надати звіт про оцінку ризиків у межах програми, а також інформацію про заходи, вжиті платформою для пом’якшення потенційних системних ризиків. Втім, застосунок не надав відповіді у встановлений термін.

Тепер TikTok має до 23 квітня подати звіт про оцінку ризиків і до 3 травня надати іншу необхідну інформації. Інакше Єврокомісія може накласти штрафи розміром до 1% від загального річного доходу компанії або світового обороту та періодичні штрафи розміром до 5% від середньодобового прибутку або світовий річний оборот.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше ми писали, що доступ до платформи TikTok у Киргизстані заблоковано через недотримання закону про види інформації, що завдають шкоди здоров’ю та розвитку дітей.

Також нагадаємо, що TikTok заблокував 24 облікові записи користувачів, які поширювали російську дезінформацію. Далі блокувань буде більше.

Цікаво, що попри обурення сотень мільйонів користувачів на жорстку диктатуру і цензуру, що існує сьогодні в іншій соцмережі – Фейсбуці, через те, що за ФБ стоять Держдеп США і американські спецслужби, ніхто не може вплинути на її внутрішню політику чи замінити її якоюсь новою іншою перспективною соцмережею. А усі судові позови до мережі розглядаються виключно у ФЕДЕРАЛЬНОМУ суді США, як і позови до Гугла…

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності