Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Чим більше рф зневажає Ізраїль, тим більше його до неї тягне і відштовхує від України

Ізраїль відновить прямі контакти з рф на найвищому рівні, заявив новий глава МЗС Ізраїлю Елі Коен. Також він заявив, що Ізраїль менше публічно говоритиме про “російсько-українське питання”.

При цьому, нагадаємо. московські равини, вкотре закликають євреїв тікати з антисемітської росії. А Ізраїль періодично продовжує обстрілювати Іран та те, що сьогодні залишилося від колишньої держави Сирії –  терористичне об’єднання, що називає себе державою ІДІЛ та території, що залишаються під колишнім сирійським президентом, а нині диктатором Башаром Асадом, при тому, що їх усіх постійно підтримує саме росія…

Не зважаючи на це, Ізраїль досі не визнав Голодомор українців геноцидом, а потомка вихрещених іспанських сефардів Степана Андрійовича Бандеру, Романа Йосифовича Шухевича та Симона Петлюру, “праведника світу” митрополита Андрея Шептицького називають антисемітами та посібниками нацистів, чорносотенців та ін.

Водночас США та Ізраїль обговорюють, як завадити Ірану постачати дрони до рф, заввив речник Держдепартаменту США Нед Прайс:

«Ми, поза сумнівом, обговорювали з нашими ізраїльськими партнерами загрозу, яку становлять іранські технології БПЛА, а також їх розповсюдження по всьому світу, включно з росією».

В зарубіжних ЗМІ подейкують, що Володимир Зеленський нібито невдало поговорив телефоном із прем’єром Ізраїлю Беньміяном Нетаньяху.

Той просив, щоб Україна не голосувала за резолюцію Генасамблеї ООН про палестинські території, а Зеленський в обмін на це хотів почути готовність нового уряду Ізраїлю змінити підхід щодо надання ППО.

Нетаньяху не сказав нічого конкретного, тому Україна взагалі не брала участі в голосуванні. В Ізраїлі непублічно говорять, що розчаровані такою позицією України.

Початок відносин нового прем’єра Ізраїлю Беньяміна Нетаньяху з українським президентом Володимиром Зеленським не вийшов оптимістичним, — робить висновок видання Axios.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 

 

Дзвінок відбувся напередодні 2023 року.

Зеленський вирішив, що ми не будемо присутні на голосуванні, щоб дати шанс стосункам із Нетаньяху, — цитує видання слова анонімного українського чиновника.

Axios пише, що Нетаньяху з приводу зброї нічого конкретного не сказав, хоч і пообіцяв обговорити прохання Зеленського у майбутньому.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Обидва лідери не були задоволеними і не отримали те, що хотіли, — констатував співрозмовник видання.

Нагадаємо, Нетаньяху та Зеленський зустрічалися у серпні 2019 року у Києві.

В офісі Нетаньяху докладно коментувати переговори лідерів двох країн відмовились.

У п’ятницю, 30 грудня, Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію, проти якої виступав Нетаньяху — її підтримали 87 країн, 24 проголосували проти, а 53 утрималися.

Резолюція передбачає звернення до Міжнародного суду ООН за юридичною оцінкою наслідків ізраїльської окупації палестинських територій. Київ раніше підтримав резолюцію на голосуванні Комітету ООН.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Україна протягом тривалого часу просить Ізраїль надати їй систему ППО «Залізний купол» та інші ракети, проте ізраїльська влада поки що відмовляється допомагати Києву зброєю.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності