Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Економічною політикою Байдена на фоні війни не задоволені Макрон і ЄС

Після 24 лютого 2022 року усі західні компанії почали переносити свій бізнес із Китаю та решти Азії, а також із Європи до США, що врятуло країну від прогнозованого їй минулого року дефолту, зміцнило американську валюту та збільшило кількість робочих місць. Ну, а незначна інфляція там в порівнянні із цим, і тим, що сьогодні відбувається в ЄС – це дрібні видаткові неприємності…

Тож не дивно, що президент Франції Еммануель Макрон вчора, 30 листопада, розкритикував перед членами американського Конгресу від обох політичних партій нові американські субсидії, які розлючують європейських лідерів. Про це агентству Reuters стало відомо від одного з учасників зустрічі за зачиненими дверима.

Макрон прибув до Вашингтона у вівторок зі своїм другим державним візитом у США з моменту вступу на посаду в 2017 році.

Напередодні візиту французькі чиновники заявили, що Макрон висловить Байдену свою опозицію з приводу субсидій, які передбачені в Законі про зниження інфляції (IRA).

На зустрічі з американськими законодавцями в Бібліотеці Конгресу Макрон зазначив, що закон про зниження інфляції “дуже агресивний” стосовно європейських компаній.

Європейські лідери скаржилися на законодавчий пакет, підписаний Байденом у серпні, який пропонує значні субсидії для продукції американського виробництва, що, за словами європейців, несправедливо ставить у невигідне становище неамериканські компанії та стане серйозним ударом для їхньої економіки, у той час як Європа бореться з наслідками війни росії в Україні.

Як повідомлялось, у Європі зростає гнів з приводу американських субсидій, які загрожують зруйнувати європейську промисловість та можуть викликати торгову війну між союзниками на тлі російського вторгнення в Україну.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності