Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Долар максимально за 20 років зріс до світових валют – вплив ракетного обстрілу, – Reuters

Долар США повернувся до багаторічних максимумів у вівторок, 11 жовтня, оскільки побоювання щодо зростання відсоткових ставок та геополітичної напруги стривожили інвесторів.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Долар штовхають до піку з 2002 року, досягнутий минулого місяця, очікування високих відсоткових ставок до 2023 року.

Схильність до ризику зросла після того, як у понеділок росія обстріляла українські міста ракетами, щоб помститися за вибух, який пошкодив єдиний міст, що з’єднує росію з окупованим Кримським півостровом.«Загальний наратив — це відмова від ризику», – сказав Франческо Пезоле, валютний стратег ING, пославшись на ескалацію конфлікту в Україні та новий експортний контроль США, який включав заходи щодо заборони експорту до Китаю деяких напівпровідників.

Індекс долара США зріс на 0,2% до 113,27, наближаючись до 20-річного максимуму 114,78, якого він досяг наприкінці минулого місяця.

Ієна досягла 145,86 за долар, мало не дійшовши до 24-річного мінімуму в 145,90, досягнутого до того, як японський уряд втрутився, щоб підтримати її три тижні тому.

Курс євро залишився на рівні 0,9699 долара після чотирьох днів втрат, внаслідок яких валюта дрейфувала до 20-річного мінімуму 0,9528 долара, якого вона досягла 26 вересня.
Ринки Великої Британії залишаються в напрузі й не зовсім заспокоєні Банком Англії, який активізував купівлю облігацій, і міністром фінансів Квасі Квартенгом, який пообіцяв подати деякі бюджетні зміни.

У вівторок Банк Англії знову вжив заходів, щоб зупинити обвал на ринку державних облігацій, оголосивши про намір викупити боргові зобов’язання, прив’язані до інфляції, до кінця тижня.
Фунт стерлінгів опустився до найнижчого рівня з 29 вересня – 1,0999 долара.

Тим часом чутливий до ризику австралійський долар у вівторок досяг мінімуму за 2,5 роки на рівні 0,62475 долара. Аналітики Національного банку Австралії заявили, що австралійський долар постраждав у період розпродажів, і що найближчим часом можливі подальші мінімуми, оскільки настрої несталі.

Китайський юань знизився щодо долара, що росте, попри дії Народного банку Китаю, оскільки відновлення випадків захворювання COVID-19 затьмарило економічні перспективи.
Раніше повідомлялося, Bank of America, прогнозує падіння курсу фунта до рівня долара вже до кінця року.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності