Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Демократична партія +2 очка до осінніх виборів: ліквідація в Аль-Каїді та приниження Китаю

Після низки невдалих зовнішньо- та внутрішньо – політичних кроків в середині США Демократична партія Байдена та решти лібералів здобула два вагомих очка перед парламентськими виборами цієї осені:

Перше очко уряду демократів принесла ліквідація на днях ватажка Аль-Каїди, яка показала можливості та серйозність намірів США боротися з тероризмом, і за потреби глава Білого дому може провести подібну операцію проти будь-якого терористичного угруповання, заявив на брифінгу координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

“Цей удар продемонстрував, наскільки серйозні у нас можливості, наскільки серйозно ми готові захищати наші інтереси”, – зазначив Кірбі, додавши, що США продовжуватимуть нарощувати свої здібності у цьому плані.

Друге очко демократам принесла поїздка спікера палати Представників Конгресу США Ненсі Пелосі до Тайваню попри погрози Китаю.

Правда, спершу ця поїздка, коли літак Пелосі затримався на понад добу у дорозі та вже майже повернув назад додому, ледь не стала демократам і їй особисто вирішальною поразкою.

Але, раз назвався грибом, лізь у діжку. Так само й тут. Отож, переборовши страх, літак Пелосі вчора, не зважаючи на китайську військову авіацію в повітряному просторі довкола Тайваню, таки приземлився в аеропорту столиці цієї острівної держави. А ось Китай, зганьбившись на увесь світ після гучних погроз Тайваню та США, ще раз довів, що здатен тільки давати “останнє китайське попередження”.

Подейкують, що Пелосі у цій поїздці окрім підняття рейтингу своєї партії мала й іншу мету:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Попри те що 80-річний президент Байден, який не завжди міцно тримається на ногах, заявив про свій намір йти на другий термін у 2024 році, тому і 82-річна Пелосі, кажуть, вирішила тряхнути стариною і планує висуватися на наступних президентських виборах у США. Її можуть висунути тільки дві партії – Демократична, від якої рветься Джо, і щойно створена для відбирання голосів у республіканців “Форвард”. Щоб нова третя партія не стала “мертвонародженою”, як досі було в американській історії з усіма третіми, необхідно, щоб її, якщо не очолював, то принаймні на виборах представляв гідний кандидат, яким саме й може бути Ненсі.

Зазначимо, що кандидатом від Республіканської партії (американських консерваторів) йтиме 76-річний Дональд Трамп, який за часи свого президенства показав себе доволі рішучим лідером, поставивши на місце зарвавшогося лідера Північної Кореї, а водночас і Китай. Також саме Трамп не бобоявся нанести серію ракетних ударів по позиціях росіян у Сирії, після чого путін побоявся навіть натякнути Америці, що теж має чемоданчик із ядерною червоною кнопкою.

Як кажуть європейські консерватори, залишився б він президентом на другий термін, то росія б не зважилася відкрито напасти 24 лютого на Україну. А республіканська більшість у Конгресі і є насправді тою силою, що постійно лобіює військову та фінансову допомогу Україні, навіть тоді, коли зимою 2021 року демократи намагалися її заморозити, але сьогодні вони вимагають права постійного контролю цієї допомоги на фоні усіляких чуток, яких, зрозуміло, без вогню не буває…

Навіть ручка, якою Байден підписав Ленд-ліз для України, була ним подарована саме сенаторці-республіканці Спартц.

Тож не дивно, що сьогодні в США йде майже неприхована боротьба за український кейс та дружбу Києва, який поки схиляється до демократів із Держдепу, а ніж республіканців у Конгресі. Мабуть саме тому висловлювання республіканців та Трампа в Україні у ЗМІ здебільшого часто подають у спотвореному варіанті, що відрізняється від мови оригіналу. Так само ЗМІ й коментують їхні дії.

Але напрям вітрів має властивість змінюватися відповідно до пір року. Куди вітер подує цієї осені, вже незабаром побачимо…

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності