Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Можливо замість Міллі краще радикального республіканця чи ліберального демократа?..

Восени в голови об’єднаного комітету начальників штабів США Марка Міллі, який пропонував Україні поступитися росії і є товаришем начгенштабу рф Герасімова, цього року збігає час повноважень, тож президент Джо Байден розглядає кандидатури нових керівників відомства.

Про це повідомили в The New York Times.

Термін повноважень генерала Марка А. Міллі на посаді голови Об’єднаного комітету начальників штабів закінчується цієї осені, і президент Байден шукає одного з двох військових, які стануть його наступниками.

Генерал Чарльз К. Браун-молодший, широко відомий як CQ, є начальником штабу ВПС — першим афроамериканцем, який піднявся на цю посаду в армії. За словами високопосадовців адміністрації, він є головним претендентом.

Колеги генерала Брауна кажуть, що він твердий і методичний, і що він має репутацію за роботи в Тихому океані в той час, коли “потенційна війна з Китаєм є головною проблемою Пентагону”.

Журналісти виділили й другого кандидата — генерала Девіда Бергера з Корпусу морської піхоти. Зазначається, що він має досвід командування в Іраку та Афганістані. У виданні пишуть, що генерал “струснув” Корпус, щоб підготувати його до майбутнього. Його інноваційні концепції щодо того, як воювати в 21 столітті, настільки “розлютили людей, які були до нього, що вони пішли на рідкісний крок і публічно поскаржилися на генерала”.

За словами офіційних осіб, президент Байден на порозі прийняття рішення, хоча його вибір має підтвердити Сенат.

Призначення генерала Брауна було б історичним — адже це стало б другим випадком в історії, коли найвищим офіцером країни буде темношкірий, і вперше, коли оборонним блоком країни керуватимуть двоє темношкірих.

Посаду також не займав генерал ВПС з 2005 року. За цей час були призначені два морських піхотинці, адмірал ВМС і два генерали армії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Незалежно від того, яким шляхом піде Джо Байден, наступний голова буде заглиблений у те, як підготувати військових до “конфлікту великих держав” — як кажуть у Пентагоні, для майбутньої війни з Китаєм чи росією.

Нагадаємо, раніше генерал Марк Міллі заявив, що росія перейшла до війни на виснаження. У неї дуже багато втрат, а командний дух надзвичайно низький, але росіяни беруть кількістю.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності