Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

При сьогоднішньому розкладі в ЄС усі сподвання на головуючу в Раді Чехію

Чехія прийняла головування у Раді ЄС, яку очолюватиме до 31 грудня, та висловила свою політичну та військову підтримку Україні.

Прем’єр-міністр Чехії заявив, що чеське головування захищатиме та підтримуватиме суверенітет та територіальну цілісність України, використовуючи всі наявні інструменти.

Адже, зазначимо, після примусової відставки британського прем’єра і найбільшого лобіста інтересів України в Європу Джонсона, в ЄС швидко почалися підкилимні ігри проросійських політиків проти України. Як наслідок Єврокомісія вімовляється тепер надавати мільярдну фіндопомогу, яку сама ж раніше і запропонувала, Німеччина знову блокує постачання Україні зброї та Є9 млрд., ба більше того, ще й вмовила Канаду повернути турбіну для запуску Північного потоку-1, що тепер збагачуватиме військову машину росії у війні проти України… 

Зазначимо, що Чехія, яка ще добре па’ятає радянські російські танки у Празі, попри антиукраїнські вихідки її президента Замана  і його прем’єра у минулому, від 24 лютого показала себе на відміну від Франції, Німеччини та інших, відданим і щирим другом на рівні із Британією, Польщею та країнами Прибалтики.

Гасло головування – “Європа як задача: переосмислити, відбудувати, відновити силу”, а ключовими задачами називають зміцнення спільної свободи, відповідальність, безпеку й процвітання.

Пріоритетними напрямками Чехія визначила:

– питання, пов’язані з прийомом українців, що рятуються від війни, та повоєнним відновленням України;

– енергетичну безпеку;

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– посилення обороноздатності європейських країн та безпеки у кіберпросторі;

– посилення стратегічної стійкості економіки країн ЄС;

– посилення стійкості демократичних інституцій.

“Зараз перед Європою постало багато проблем і викликів, але якщо ми будемо діяти об’єднано і рішуче – ми вийдемо з цих криз сильнішими і більш стійкими”, – зазначив прем’єр Чехії Петр Фіала.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Перед Чехією, з початку року і до кінця червня, у Раді ЄС головувала Франція.

Нагадаємо, Рада ЄС – один з ключових органів Європейського Союзу. Рада залучена до розробки законодавства, координації політики країн-членів та ланцюжка прийняття рішень на рівні ЄС.

Головування у Раді ЄС передається від країни до країни кожні пів року за ротаційним принципом. Головуюча країна займається організацією зустрічей органу та головує на них, а також представляє Раду ЄС у відносинах з іншими органами Євросоюзу.

Нагадаємо, що після нещодавнього вбивства екс-прем’єра Японії Сіндзо Абе Кремль звинуватив в цьому британські спецслужби, назвавши причиною дружбу покійного “самурая-мілітариста” його дружбу із росією, що вже семе по собі смішно. А наступними жертвами англійських бондів у Кремлі назвали інших “друзів” раші Орбана, Трампа і чеського Замана…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності