Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Спецпроєкт. Донбас.

Росія готується розмістити в Криму свою ядерну зброю

Україна не дає Росії жодних підстав, причин чи приводів для ескалації військової агресії, заявив міністр оборони України Андрій Таран тепер на засіданні комітету Європарламенту з питань безпеки й оборони, на якому він виступав у режимі відеоконференції.

Росія ж заперечує розташування або наміри про розташування ядерної зброї на Кримському півострові.

За словами міністра, інфраструктура окупованого Криму була підготовлена для потенційного розміщення ядерної зброї.

Також про такий намір може свідчити й перекриття Росією на півроку Керченської протоки, – що також вдарить по металургії Маріуполя, як джерела надходження воюючої держави України, а, можливо, й вказує можливий напрямок майбутнього військового удару РФ по Україні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

«Присутність ядерних боєприпасів на півострові створює широкий перелік політичних, правових і моральних проблем. Якщо Росія передислокує туди ядерну зброю, це буде фундаментальним порушенням Договору про нерозповсюдження ядерної зброї», – сказав міністр.

Він також застеріг, що Москва може напасти на Україну, щоб забезпечити постачання води для окупованого Криму.

Секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев на нараді в окупованому Севастополі в середу заявив, що Україна за підтримки США може організувати провокації, щоб почати військові дії проти Криму.

Значне нарощування російських військ у Криму і біля кордонів України впродовж останнього часу викликає у Києва і його західних союзників занепокоєння з приводу можливості нового відкритого вторгнення російських військ в Україну.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У Кремлі ж заявили, що пересування російської армії територією Росії не повинно викликати занепокоєння інших країн.

Тож такі наміри Росії щодо її ядерної зброї роблять Туреччину більшим союзником України ніж химерне НАТО, куди її проросійські Німеччина, Франція та Угорщина вперто не хочуть допустити…

Відео Reuters

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності