Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Союзники за “примусом” – це краще нічого, але інтереси у них інші, не України…

Франція, Німеччина, Туреччина, США, НАТО… як їх багато, а карлик всього один…

Вони звикли гратися в демократію і за лаштунками її ховати власні злочини, тому про людське око власних медіа вони повинні боротися із тиранією і стояти на “захисті демократії у всьому світі”.

Хоча ще сам Вінстон Черчілль сказав колись: “Ніхто не робить вигляд, що демократія є досконалою або в усьому правильною. Демократія є найгіршою формою правління, але нічого кращого людство поки що не вигадало“. А декотрі політологи кажуть, що він буцімто й продовжив цей свій вислів наступним поясненням: «Принада демократії в тому, що дурнів переважна більшість, і їх обдурити набагато простіше і дешевше, ніж підкорити розумних», – чи дійсно казав він це, довести сьогодні ніхто не може, але, що він так дійсно думав, сумніватися зась.

Отож, виходить, що Вони стоять на захисті в усьому світі примари?! Якщо так, тоді повстає риторичне запитання: навіщо вони так “охоче-неохоче” бодай ненаступальною зброєю допомагають Україні у її героїчній оборонній війні із Росією? Для тих, хто в житті прочитав дещо більше “Букваря” та “Каштанки” відповідь є зрозумілою:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

перше – про людське око власних медіа, які впливають на вибори у кожній країні і т.ін.;

друге – їм потрібна не Україна, інакше вони б її наступного дня після Революції гідності прийняли до ЄС та НАТО, їм потрібна Росія. Росія, яка не захоплена Китаєм чи Україною (за певних умов ми могли б), а жива, існуюча, але вкрай ослаблена Росія. Для цього їм потрібна постійна зона нестабільності на кордоні з Росією. І Карабах, Чечня чи Грузія виявилися надто малими для такої зони нестабільності. А ось Україна на цю роль підійшла як найкраще*, за місяць вона витягла з Росії стільки соків, як до цього не зміг навіть за 10 років війни  Афганістан, в який американці залили понад 400 млрд. дол. та тепер, героїно тікаючи, залишили талібам на згадку про себе ще 82 млрд. готівкою (а це значно більше, ніж те, що нам США сьогодні дають як подачку, відмовляючись від своїх зобов’язань по Будапештському меморандумі).

Є ще й третє, про гру за домінування валют у світі: долари, юані, рублі, євро, про задиркуватих арабів на нафтових цистернах, але це буде тут зайвим і потребує багато часу.

Заклики Німеччини українцям про лояльність до росіян, як і її гуманітарну допомогу російській армії, яку блокують волонтери на польсько-білоруському кордоні, чи образливе запрошення українського посла на вечір російської музики у Берліні ми тут коментувати тут вже не будемо – втомилися, як колись писати про перешкоджання агенткою Кремля фрау Меркель в надсиланні зброї Україні, її вступу до ЄС та НАТО, лобіюванні ПП2 і т.ін.. А відразу перейдемо до кількох міні-мега новин:

Президент Франції Емманюель Макрон цими вихідними, що минули, заявив, що не дозволив би собі образ на адресу російського лідера Володимира Путіна, яких припустився американський президент Джо Байден, повідомило агентство France-Presse.

Нагадаємо, минулої п’ятниці Джо Байден вкотре обізвав Путіна – цього разу “м’ясником”, перед цим було “воєнним злочинцем”. Попри це, минулого року, коли Байден назвав у березні Путіна “кривавим вбивцею”, це не завадило йому вже у червні тиснути руку цьому “вбивці” та радісно із ним обійматися…

Цікаво, що минулого тижня, під час свого візиту до Європи на саміт НАТО, *Байден сказав, що не слід розраховувати, що війна в Україні швидко закінчиться…

Водночас представник НАТО повідомив, що Альянс не ставить собі за мету зміну сьогоднішнього політичного лідера в Росії… (Тоді для якого Україна сьогодні збирає докази про військові злочини до т.зв. “нового Нюрнбергського процесу”, га?!)

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Де досі обіцяна реакція на збиті безпілотник та літак над країнами-членами НАТО, а на вбивство російськими військовими в Україні американського волонтера та журналіста?Відповідь, мабуть,  саме в цьому колажі:

ФОТО: колаж із десятків подібних, що їх прості українці та їхні найближчі сусіди-союзники поширюють мережами

У Туреччині заявили, що світ не може “спалювати мости” з Москвою, – Reuters.

“Якщо всі спалюють мости з Росією, то хто з ними розмовлятиме нарешті. Українців потрібно підтримувати всіма можливими засобами, щоб вони могли захистити себе… але Росія має бути почута так чи інакше, щоб її невдоволення можна було зрозуміти, якщо не виправдати“, – сказав речник президента Туреччини Ібрагім Калін.

Хтось скаже, що Україні слід мовчки брати, що дають і цілувати за це подаючі руки  – це неправильно. Коли є за що, не треба боятися звинувачувати світових лідерів відкрито і голосно у їх подвійних іграх, боягузстві та відмові у виконанні ядерних зобов’язань перед Україною, так голосно, щоб про це почули їхні народи – їхні виборці, бо тільки саме ці народи можуть на них сьогодні впливати, а не передсмертні крики українських дітей і матерів…

СЬОГОДНІ ЗАХІД ЗНАЄ і МОВЧИТЬ про:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Тарас Боднар

P.S. Нагадаємо, що раніше, у 2018 році, Дональд Трамп, будучи тоді Президентом США і буцімто “ставлеником Путіна та Зеленського”, не тільки зважився не подати Путіну руки на зустрічі G-20, але й дав наказ американським військам бомбити росіян в Сирії, в наслідок чого Путін  тоді з переляку забув про свій чемоданчик із червоною кнопкою… Але для цього треба мати яйка.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності