Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

США: за два роки із кризи то стрімкого зросту, – якщо КНР заробив на COVID-19, то янкі на…?

Економіка США, яка вважається найбільшою у світі, у III кварталі продемонструвала швидше зростання, ніж очікувалося, причому ВВП за цей період збільшився до 5,2% у річному обчисленні.

Такі дані оприлюднило агентство Reuters із посиланням на офіційну статистику.

«У третьому кварталі економіка США зростала швидше, ніж передбачалося спочатку, на тлі того, як підприємства збудували більше складів та збільшили обсяги машинного обладнання», – зазначається в повідомленні.

Водночас зауважує агентство, з точки зору доходів, економічна активність впродовж року зростає повільними темпами.

Валовий внутрішній продукт США минулого кварталу зріс на 5,2% у річному обчисленні. Раніше Бюро економічного аналізу прогнозувало, що цей показник сягне 4,9%, а економісти не давали прогнозів вище 5,0%.

Така динаміка відобразила збільшення інвестицій у розбудову бізнес-інфраструктури та медичних установ. Інвестиції в житлове будівництво також зросли завдяки проєктам односімейних будинків, що допомогло покласти край скороченню в цій сфері протягом дев’яти кварталів. Крім того, вищими, ніж очікувалося раніше, були приватні інвестиції в товарно-матеріальні запаси.

Однак зростання споживчих витрат, на які припадає понад дві третини економічної активності США, продемонструвало менший рівень – 3,6%.

Впродовж останніх двох десятиліть економіка Сполучених Штатів охоплювала понад 20% зростання світового ВВП. За останніми даними МВФ, американська економіка – на відміну від інших великих економік світу – відновилася до рівня, який існував до пандемії, та продовжує зростати.

Як повідомлялося, світове економічне зростання залишиться скромним, при цьому вплив посилення грошово-кредитної політики, слабкої торгівлі та зниження ділової та споживчої впевненості зростатиме.

Також раніше писали, Міжнародний валютний фонд покращив прогноз зростання економіки України до 4,5% до кінця цього року. Водночас очікується, що у 2024 році зростання сповільниться до 3-4%, оскільки війна триває, а ризики погіршення прогнозу залишаються значними.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності