Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Символічно місію ЄС з навчання українських військовослужбовців очолив поляк

Місію Євросоюзу з навчання українських військовослужбовців очолив польський генерал Пьотр Тритек.

Про це повідомляє Rmf24.pl.

Відповідне рішення прийняв Комітет із питань політики та безпеки ЄС. Пьотр Тритек зараз є командиром 11-ї Люблінської бронекавалерійської дивізії.

Українських військових чекають: штабні навчання, тренування з організації матеріально-технічного забезпечення, надання медичної допомоги, а також підготовка української армії до дій у разі застосування біологічної, хімічної або ядерної зброї.

Командування місії розташовуватиметься на полігоні Нова Демба Підкарпатського воєводства Польщі. Також оперативний штаб базуватиметься в Німеччині для тренувальних місій на території країни. Третій штаб буде у Брюсселі, він займатиметься адміністративними питаннями.

Нагадаємо, Польща вирішила закупити у США 116 вживаних танків Abrams замість переданих українській армії Т-72.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Польща незабаром може почати навчання українських військових. В першу чергу, мова йде про саперів, які могли б очистити звільнені території країни від мін і снарядів.

Раніше Україна та Польща домовились про співпрацю щодо лікування поранених військовослужбовців ЗСУ.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності