Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Хто хоче поразки України в ЄС, знає польський прем’єр Моравецький…

Польський прем’єр Матеуш Моравецький каже, що найнадійнішими партнерами в альянсі за Україну є “усі ті ж країни східного флангу – від Фінляндії до країн Балтії, Чехія, Словаччина, Румунія”, які “відчувають загрозу від путіна і чудово усвідомлюють небезпеку”, але деякі лідери ЄС воліли б, щоб “все було по-старому” (зрозуміло, чому поляк не назвав Угорщину, але, що не так із Молдовою? – ред.))).

Думку він виклав польській газеті Fakt та німецькій Bild.

Він позитивно оцінив конференцію з відновлення, реконструкції та модернізації України, що відбулася 25 жовтня, де лідери ЄС розповідали, якою потужною буде відбудована наново країна після війни, але, зазначив Моравецький, зараз актуально взагалі інше – “як Україні отримати достатньо зброї, щоб закінчити цю війну “.

Добре говорити про майбутню підтримку, “плани Маршалла” тощо. Але сьогодні Україна перебуває під величезним тиском, попри її недавні успіхи проти росії. Тільки за останні два тижні на українські міста впало 360 ракет і безпілотників, росіяни навмисне руйнують електростанції й тепломережі, хочуть, щоб українці взимку замерзли та голодували, тому допомога потрібна зараз. Україні потрібні гроші та зброя, а не “плани”, – заявив він.

“У мене склалося враження, що деякі лідери ЄС надали б перевагу тому, щоб все знову було по-старому. Відповідно до ідеї, що війну можна закінчити й поразкою України”, – припустив він.

Глава уряду Польщі відмовився конкретизувати, але, каже, “тенденція помітна, коли я розмовляю із колегами з ЄС”.

Система, яку росія побудувала через постачання газу, окупається. путін був схожий на торговця наркотиками, який роздає дешевий газ. Багатьом країнам важко обійтися без нього”, – пояснив він.

Моравецький також зазначив німецькому виданню, що Німеччина як найбагатша країна Європи та один із найбільших експортерів зброї у світі “могла б зробити набагато більше для захисту європейських цінностей”, поставивши ЗСУ сучасні танки та більше артилерії з боєприпасами – “все, що зараз найбільш актуальне для розгрому російських військ”.

Він застеріг країни ЄС від того, щоб вони “упускали з уваги страждання українців, більше зосередившись на тому, як самим пережити зиму”.

Нагадаймо:

  • Раніше Моравецький підтримав конфіскацію активів росії “на благо України та на потреби ЄС”.
  • Експосол США в Україні вважає, що на жовтень 2022 року рф має виплатити Україні вже до $1 трлн репарацій.
  • 26 жовтня влада ФРН повідомила, що передала ЗСУ ще два “німецькі HIMARS”, чотири САУ і надводні безпілотники.
  • Того ж дня президент ФРН Штайнмаєр після візиту в Україну заявив, що “все набагато страшніше”, ніж вважають німці.

-Польський БРЕКЗІТ прискорить створення нового Союзу у Європі з Україною та Британією

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності