Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Трамп вчасно оголосив своє висування, коли ліберели спасували перед ударом по Польщі рф

В останні два дні діючий 80-річний президент США Байден зі своєю командою Демократів та решта західних лібералів, включно з тими, що нині сидять в НАТО, після влучання двох російських ракет по Польщі, показали, чого вони насправді варті, делікатно перевівши стрілки на Україну… А десь у цей час 76-річний Дональд Трамп офіційно оголосив про своє висування у президенти США в 2024 році.
Цікаво цю заяву цього рудого американського шибайголови проаналізував Сергій Чаплигін:
У своєму виступі він пообіцяв виборювати інтереси простих американців проти вашингтонського істеблішменту.
Як не дивно, – він не став згадувати нікого зі своїх ворогів та опонентів і не говорив про махінації на виборах 2020 року.
Адже у Трампа зараз досить вразлива позиція – проміжні вибори до Конгресу (Midterm elections 2022) закінчилися не так, як він розраховував – багато кандидатів, підтриманих Трампом, не змогли виграти.
Відповідно частина республіканців покладають відповідальність за це на Трампа та закликають знайти йому альтернативу.
Ним може стати губернатор Флориди Рон Десантіс. В останніх опитуваннях він уже йде врівень із Трампом – або навіть його випереджає.
У Десантіса намітилася перевага в «ранніх» штатах – Айові та Нью-Гемпширі, які можуть принести йому перемогу на праймериз.
Для довідки. Значимість цих штатів (Айови – де проходять перші кокуси та в Нью-Гемпшира — штаті перших праймеріз) пояснюється тим фактом, що вони першими обирають по одному кандидату з претендентів від кожної з основних партій – Республіканської та Демократичної.
Голосування в цих штатах привертає особливу увагу засобів масової інформації, підтримку фінансових донорів та репутацію лідера виборчих перегонів, що впливає на виборців в інших штатах.
Поняття праймериз (primaries). Це інститут вибору партійних кандидатів для участі у основних виборах президента США. Відбувається раз на чотири роки, в один рік із основними президентськими виборами. Формально кандидат від кожної партії на президентських виборах у листопаді визначається наприкінці літа — за результатами національної партійної конвенції. Число делегатів, які підтримують того чи іншого претендента на національній конвенції, безпосередньо залежить від обсягу підтримки, яку він отримав на праймеріз та кокусах у штатах.
Голосування у штатах тривають із січня по червень, проте, як правило, вже в середині цього терміну виявляється переможець.
Але одним Десантісом список опонентів Трампа не обмежується.
Йому може кинути виклик колишній власний віце-президент Майк Пенс, з яким нині Трамп має погані стосунки.
Про можливе висування у президенти заявляє донька віце-президента США в адміністрації Дж. Буша-молодшого Діка Чейні «антитрампістка» Ліз Чейні.
(Є одним із десяти членів Палати представників від Республіканської партії, які проголосували за імпічмент Дональда Трампа за тиждень до закінчення його президентського терміну в 2021 р.)
Проте Трамп сподівається, що, розпочавши раніше за всіх передвиборчу кампанію, він зможе впевнено обійти своїх опонентів і досягти успіху. До того ж для нього це своєрідний політичний «імунітет» від численних судових позовів, якими Трампу нині загрожують.
Але ясно одне – легкої перемоги у Трампа не буде, і майбутні республіканські праймериз стануть дуже напруженими.
UPD. Не менше проблем і в Демократичній партії. Одразу після виборів керівництво демократів – включаючи Ненсі Пелосі прагнуло відкрито підтримувати висунення Байдена на другий термін. У Білому домі теж вважають, що вибори, що минули, показали перспективність кандидатури Байдена в 2024 році.
Однак тут одразу порушуються питання про стан Байдена. Далеко не факт, що Байден вдасться витримати ще одну напружену передвиборчу гонку. Чим довше Байден тягне із остаточним рішенням щодо наступних виборів, тим менше часу залишається у демократів розібратися з альтернативою Байдену, якщо той не піде на другий термін.
Підготовка до виборів-2024 розпочинається вже зараз. Наступне політичне міжсезоння стає вирішальним для долі Америки. Воно визначить, чи США й надалі “лібералізуватимуться” або ж здійснять, під впливом молодих республіканців, різкий поворот у правий бік.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності