Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Ватиканський лицемір готовий і водночас не готовий йти у відставку за віком і здоров’ям…

антипапа трнтьоРимський і аргентинський соціаліст, родич Че Гевари, франциск-І незабаром після обрання понтифіком в 2013 році написав заяву про відставку на випадок, якщо проблеми зі здоров’ям завадять йому виконувати свої обов’язки.

Про це він розповів в інтерв’ю іспанському виданню ABC.

франциск сказав, що передав записку кардиналу Тарчізіо Бертоне, який тоді обіймав посаду держсекретаря Ватикану.

“Я підписав і сказав йому: “У випадку, якщо я не зможу за станом здоров’я чи ще чогось, ось моя заява про відставку. Вони її вже мають”. Я не знаю, кому кардинал Бертоне передав її, але я передав її йому, коли він був державним секретарем”, – сказав він.

римський антихрист додав, що він припускає, що прелат, який в даний час виконує роль другої особи Ватикану, кардинал П’єтро Паролін, тепер має цю письмову інструкцію.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

франциск, якому в суботу виповнилося 86 років, в 2021 році переніс операцію на кишківнику і протягом багатьох місяців пересувався на інвалідному візку через біль в коліні. Останнім часом він все частіше використовує тростину замість інвалідного візка, щоб пересуватися в громадських місцях.

У своїх попередніх заявах франциск вітав рішення свого попередника, Папи Бенедикта XVI, піти у відставку через стан здоров’я. Бенедикт, який проживає в монастирі на території Ватикану, став першим понтифіком, який пішов у відставку за останні 600 років, і його відхід відкрив шлях для обрання Франциска, який став першим антиПапою Римським з Південної Америки.

Нагадаємо, антипапа третьоРимський франциск лицемірно закликав до “скромного” Різдва цього року, а зекономлені від скорочення витрат на подарунки кошти пожертвувати для допомоги “стражденному народу України”.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності